cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
irondinges
Advocate III
Advocate III

PowerBI tile - dashboard tiles not showing in list

I am building an app with an embedded BI tile, using the "Power BI tile" object.

 

After selecting the workspace (My Workspace), the dashboard (a newly created dashboard), the "Tile" field remains grayed out.

I have pinned two tiles to this dashboard.

 

I am able to insert tiles from other BI dashboards that were created some time ago.

 

Why am I not able to see these tiles?

 

Based on this thread: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Power-BI-dashboard-elements-not-showing-up-a...

I tried to specify new names for the dashboard tiles, but they still aren't appearing.

 

I have closed and re-opened the app several times, however the tiles still aren't showing.

 

In terms of security, there is no issue, the apps, reports and dashboards are all mine and created with my account, I have full access.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
irondinges
Advocate III
Advocate III

I've once again hit this issue, and the "fix" mentioned earlier did not work.

 

It seems to me that there is something at play here, I'm wondering if there is perhaps some internal polling service that refreshes the tile list?

 

EDIT: After bashing my head against the wall a bit more, I remembered the other tip from one of the other threads: you need to rename the tile after publishing it to the dashboard. Even if it already has a name, it seems PowerApps can only pick it up if it has been renamed.

View solution in original post

4 REPLIES 4
irondinges
Advocate III
Advocate III

I searched a bit further and found the solution on this post:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Power-BI-Tiles-unable-to-find-tiles-in-dashb...

 

Specifically, I signed out from PowerApps, closed the PowerApps tab I was working on, signed in again (without restarting browser), and the tiles were showing.

irondinges
Advocate III
Advocate III

I've once again hit this issue, and the "fix" mentioned earlier did not work.

 

It seems to me that there is something at play here, I'm wondering if there is perhaps some internal polling service that refreshes the tile list?

 

EDIT: After bashing my head against the wall a bit more, I remembered the other tip from one of the other threads: you need to rename the tile after publishing it to the dashboard. Even if it already has a name, it seems PowerApps can only pick it up if it has been renamed.

thx! This did the job for me. (only after 2h+ of searching every where )

Awesome! I was going nuts trying to figure out why this was not working. Renaming the tile fixed it. 🙏 Also sometimes it's hard to see the 3 little dots next to the tile.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Call June 2022 768x460.png

Power Platform Community Call

Join us for the next call on August 17, 2022 at 8am PDT.

Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

Users online (3,646)