cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Nicholai-Stanti
Frequent Visitor

Powerapps Form not saving attachment on new or edit

Hi,

 

I have tried searching for a solution but a lot say remove and re-add it but that doesn’t work. 

I have a form in my powerapps and within the form is an attachment, whether is new form or edit form it will not save the attachment when I submit the form to Sharepoint list. This is throughout the app on other forms too. 


the item of the form is set to a Variable

Update on the attachement is correct. DataCardValue143.Attachements

Default. ThisItem.Attachments


when I submit form it’s not saving the attachment but it saves or updates everything else. 

I have even tried doing it with attachment on its own form and that still doesn’t work.

 

any ideas? 


thanks

 

4 REPLIES 4
WarrenBelz
Super User
Super User

Hi @Nicholai-Stanti ,

Instead of SubmitForm(), you can try

Patch(
   ListName,
   FormName.Updates
)

but the DataSource of the Form must be the relevant List (I assume this is the case)

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

Visit my blog Practical Power Apps

 

WarrenBelz
Super User
Super User

Hi @Nicholai-Stanti ,

Just checking if you got the result you were looking for on this thread. Happy to help further if not.

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

Visit my blog Practical Power Apps

Hi @WarrenBelz,

 

I apologise for such a late reply. I have been away for a few weeks which was a bit last minute.

 

I appreciate your help with this.

 

I have tried the Patch instead and unfortunately it is still not saving attachments. I have even done it with just the attachments inside a form and that doesn't seem to be saving them either. 

 

Any other advice would be much appreciated.

 

Many Thanks,

 

 

Hi @Nicholai-Stanti ,

Please post the code you used (in Text) and also confirm the Item and DataSource of the Form the attachment control is in 

 

Helpful resources

Announcements
Power Apps News & Annoucements carousel

Power Apps News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Apps community.

Power Apps Community Blog Carousel

Power Apps Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (3,125)