cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
summitb
Level: Powered On

Quick Create form not showing up from subgrid

I have allowed quick create form for one of my entities. I have added a subgrid of that entity in its parent entity. When I try add a record, it is supposed to show quick create form but it redirects to new form. I have also added the look up of parent entity as business required but still modesl not work.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Helpful
Level 8

Re: Quick Create form not showing up from subgrid

For anyone else that runs into this behavior, the resolution was to ensure the entity and form you are enabling for quick create are added as components in App Designer.

This fixed it for me.

View solution in original post

4 REPLIES 4
Community Support Team
Community Support Team

Re: Quick Create form not showing up from subgrid

Hi @summitb ,

Could you please share a bit more about your scenario?

Do you want to display the Quick Create form when your add a record rather than redirect to the New Form?

Have you configured the form order for the Quick Create Form in your Entity or set the Quick Create Form as the default form of your Entity?

 

Actually, a form could be displayed as a Default form of a Entity is based on the Form Order you configured within your CDS Entity.

Please check the following article for more details:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/model-driven-apps/create-design-forms#why-isnt-my-f...

 

You can enable custom activity entities to support quick create forms, and you can create quick create forms for those entities. However, the quick create form for custom activity entities will not be used when people select Create on the navigation bar. These quick create forms can be used only when people add a new record for a sub-grid that displays that specific custom activity entity.

More details about creating a Quick Create Form for a Entity, please check the following article:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/model-driven-apps/create-edit-quick-create-forms

 

Please check if you clicked the "+New" button  from a lookup or sub-grid to create a record instead of clicking the "Create" button within the navigation bar.

 

If the issue still exists, please consider re-create your Model-Driven app, then re-create a new Quick Create Form based on above article, and add it within a Entity via a lookup or sub-grid, check if the issue is solved.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
TopShelf-MSFT
Level 10

Re: Quick Create form not showing up from subgrid

Thanks for posting in the community @summitb - can you review the above reply and update the thread if it was helpful? 

 

Thank you,

 

@TopShelf-MSFT 

Helpful
Level 8

Re: Quick Create form not showing up from subgrid

Hi @summitb, did you ever get this resolved?  I'm seeing the same behavior.

@TopShelf-MSFT, I have a custom entity, Allow Quick Create is enabled.  There is only one Quick Create form.  Hitting "+ New Custom Entity" on a subgrid still opens the main form.

Any ideas?

Helpful
Level 8

Re: Quick Create form not showing up from subgrid

For anyone else that runs into this behavior, the resolution was to ensure the entity and form you are enabling for quick create are added as components in App Designer.

This fixed it for me.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Apps Super User Class of 2020

Check it out!

thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

SecondImage

Difinity Conference

The largest Power BI, Power Platform, and Data conference in New Zealand

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (5,827)