cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
BrendonBrooksP1
Post Patron
Post Patron

Record Displays Incorrect Date

For some strange reason, PowerApps is displaying the incorrect date for a record that I have.  Here's the formula that I'm using to create a record. 

 

 

 

Patch('[dbo].[alseInspections]', Defaults('[dbo].[alseInspections]'),{ AlseCard: AlseCardSel.Selected.Value, AlseSn: Text(NextAlseNum), ItemType: ItemType.Selected.Value, Location: InspLocation.Selected.Value, Base: NewBase.Selected.Value, Unit: NewUnit.Selected.Value,  Status:Status.Selected.Value, TailNumber: NewTailNumb.Selected.Value,InspectInterval: Value(InspecIntvNew.Selected.Value), BuildUpDate: Now(), LastInspectionDate: Now(), NextInspect: DateValue(NextInspNew.Text), NextAnnual: DateValue(NextAnnNew.Text)});

 

This formula adds a new inspection record to the Inspections table in my SQL database. Upon creation of a new record, the BuildUpDate and LastInspection columns will record the current date and time using the Now() formula.  The NextInspect, adds the inspection interval to the date in order for the user to know when the next date is for an inspection.

 

 

The column value is set to datetime in SQL . The column in question is the LastInspectionDate. For some reason, it displays the date of the record a full 2 months behind from the date that is in SQL. This is not good because the record will display an incorrect date for when an item is due for inspection. 

 

I understand that there has been some issues with datetime but this one takes the cake. Any help would be appreciated.

 

My session ID is below.

Session ID: 599acc7e-9fa7-82d5-ccc6-a656f53e016b

 

 

Thanks,

Brendon

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
AndyPennell
Power Apps
Power Apps

My guess is you are parsing dates in the wrong locale, for example "7/5/2017" vs "5/7/2017" which in this case are about two months apart.

 

When using DateValue, be sure to specify the locale you expect the date to be in. It will default to whatever locale you are running in, which may not be the same locale you saved it in.

View solution in original post

2 REPLIES 2
AndyPennell
Power Apps
Power Apps

My guess is you are parsing dates in the wrong locale, for example "7/5/2017" vs "5/7/2017" which in this case are about two months apart.

 

When using DateValue, be sure to specify the locale you expect the date to be in. It will default to whatever locale you are running in, which may not be the same locale you saved it in.

View solution in original post

Not so much....

 

It turns out that there was a foreign key issue that I had in my dB.  That issue has been resolved, but thanks for the heads up. 

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (56,632)