cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
ryan3
New Member

SVGs suddenly displaying weirdly across multiple tenants

In more than one tenant, I have SVG shapes suddenly displaying very strangely, not respecting the width and height elements. Previously, these shapes would re-size when I resized the image size. Now, the size is not changing. Is anyone else experiencing this? In the image below, the yellow rectange is svg and should be as wide as the image box itself.

ryan3_0-1656371288426.png

 

 

"data&colon;image/svg+xml;utf8, " & EncodeUrl("<svg xmlns='http://www.w3.org/2000/svg'
     xmlns:xlink='http://www.w3.org/1999/xlink'> width='"&Self.Width&"' height='"&Self.Height&"' viewBox='0 0 "&Self.Width&" "&Self.Height&"'>
  <defs>
    <filter id='Rectangle_32' x='0' y='0' width='"&Self.Width&"' height='"&Self.Height&"' filterUnits='userSpaceOnUse'>
      <feOffset dx='0' dy='3' input='SourceAlpha'/>
      <feGaussianBlur stdDeviation='3' result='blur'/>
      <feFlood flood-opacity='0.161'/>
      <feComposite operator='in' in2='blur'/>
      <feComposite in='SourceGraphic'/>
    </filter>
  </defs>
  <g transform='matrix(1, 0, 0, 1, 0, 0)' filter='url(#Rectangle_32)'>
    <rect id='Rectangle_32-2' data-name='Rectangle 32' width='"&Self.Width -30&"' height='"&Self.Height-10&"' rx='4' transform='translate(12 4)' fill='#FBE5C0'/>
  </g>
</svg>")

 

These are established apps which I haven't been working on recently.

3 REPLIES 3
Corissandageri
Responsive Resident
Responsive Resident

I'm guessing a little here but two things, Should 

 

xmlns:xlink='http://www.w3.org/1999/xlink'>

 

be followed by

 

x='0px' y='0px'

 

Also you have width and height once before viewBox='0 0 and once after. 

ryan3
New Member

Nope, that wasn't it, unfortunately.

 

The weird thing is that these have worked perfectly for months, and all of a sudden they are not working.

Naval_Verma
Advocate I
Advocate I

I faced a similar issue when I tried updating my PowerApps recently. SVGs not picking up the correct height and width.

In my case when I mention width and height in % (like 100%) then it is not working.  It used to work with that earlier. 

 

Helpful resources

Announcements
Ignite 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Power Apps Africa Challenge 2022

Power Apps Africa Challenge

Your chance to join an engaging competition of Power Platform enthusiasts.

Users online (1,320)