cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Helper I
Helper I

SharePointIntegration custom form stuck on getting your data - was working fine

I am at a loss and its actually a really big setback for me for this project I'm working on. Have a custom form that does a bunch of things spent many hours on building it. Up until tonight I have had it working as expected. Its a fairly complex form and I do utilise Sharepoint item level permissions to help with security trimming (but have been since the get-go). Only other thing that has changed is that the volume in the list has gotten a bit larger we're not over 500 records and yes my app is set for 2000 items. I've done all the checks for that other forums have discussed:

Formname is :SharePointForm1

Item: If(IsBlank(SharePointIntegration.Selected) || IsEmpty(SharePointIntegration.Selected),First([@'Tracking List']),SharePointIntegration.Selected)

Nothing on OnStart

Have even got all the way back to the drawing board and deleted the custom sharepoint form and rebuilt it from scratch. Published the vanilla OOTB form that Powerapps builds and I ALSO have the same problem with that.. so is my list borked what the heck is going on? 

 

Any MS staff AppID is: 94c628a3-61be-480f-809b-41dcf5df532c

 

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super User III
Super User III

Hi @Andrew260z1,


I see this issue across the board since morning and I suggest you to log a MS support ticket on this:

https://powerapps.microsoft.com/en-us/support/
Two of the open threads are:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Dropdowns-of-power-app-connected-to-in-the-S...
https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Both-SP-Custom-Forms-and-Embedded-Apps-in-Te...

 


I hope this resolved your issue if you see any challenge/need further help please let me know I am always happy to do it for my community.

Proud to be a Super User!

Regards,
KrishnaV
Business Applications MVP
Twitter | Linkedin | YouTube | GitHub
If this post helps you give a 👍 and if it solved your issue consider Accept it as the solution to help the other members / new members of the community.

View solution in original post

7 REPLIES 7
Super User III
Super User III

Hi @Andrew260z1,


I see this issue across the board since morning and I suggest you to log a MS support ticket on this:

https://powerapps.microsoft.com/en-us/support/
Two of the open threads are:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Dropdowns-of-power-app-connected-to-in-the-S...
https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Both-SP-Custom-Forms-and-Embedded-Apps-in-Te...

 


I hope this resolved your issue if you see any challenge/need further help please let me know I am always happy to do it for my community.

Proud to be a Super User!

Regards,
KrishnaV
Business Applications MVP
Twitter | Linkedin | YouTube | GitHub
If this post helps you give a 👍 and if it solved your issue consider Accept it as the solution to help the other members / new members of the community.

View solution in original post

We are this issue as well. None of our PA SPO online forms are working.

 

Spinning dots on the top. MS says its a false positive but we are still having the issue.

 

Service Health Alert ID# SP222555 

Hi @FrancisL @Andrew260z1,

 

There is a known issue and the product team is working on that, please see MM222544 and SP222555 in the admin center for details.


I hope this resolved your issue if you see any challenge/need further help please let me know I am always happy to do it for my community.

Proud to be a Super User!

Regards,
KrishnaV
Business Applications MVP
Twitter | Linkedin | YouTube | GitHub
If this post helps you give a 👍 and if it solved your issue consider Accept it as the solution to help the other members / new members of the community.

Yes thank you. A current mini workaround is to wait a long time and the app comes back and starts to work (up to 10 minutes).  Spinning dots go away.

Agreed but I have seen is when the user refreshes the screen it is again taking 10 min for the app to settle down!


I hope this resolved your issue if you see any challenge/need further help please let me know I am always happy to do it for my community.

Proud to be a Super User!

Regards,
KrishnaV
Business Applications MVP
Twitter | Linkedin | YouTube | GitHub
If this post helps you give a 👍 and if it solved your issue consider Accept it as the solution to help the other members / new members of the community.

Seems to be coming back. Loads in about 10 secs.

Hi @Andrew260z1,

 

Now that the issue is resolved could you please mark the relevant reply helped you to solve the issue as a solution, so that the new members will know the status.

 


I hope this resolved your issue if you see any challenge/need further help please let me know I am always happy to do it for my community.

Proud to be a Super User!

Regards,
KrishnaV
Business Applications MVP
Twitter | Linkedin | YouTube | GitHub
If this post helps you give a 👍 and if it solved your issue consider Accept it as the solution to help the other members / new members of the community.

Helpful resources

Announcements
New Badges

New Solution Badges!

Check out our new profile badges recognizing authored solutions!

New Power Super Users

Congratulations!

We are excited to announce the Power Apps Super Users!

Power Apps Community Call

Power Apps Community Call: February

Did you miss the call? Check out the Power Apps Community Call here.

Microsoft Ignite

Microsoft Ignite

Join digitally, March 2–4, 2021 to explore new tech that's ready to implement. Experience the keynote in mixed reality through AltspaceVR!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (90,336)