cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

This PowerApp didn't install correctly. Please try again.

I'm liking PowerApps so far since it appeared on our Office 365 instance, but every App I make seems to have this error after a few save/exits and I have to start all over again. It's really annoying having my work corrupted over and over.

 

I click on more details and the only information I recieve is :

 

 

"Session ID: dfc58218-b070-9cfb-6574-2671b3868652"

81 REPLIES 81

 


@BethM wrote:

@VicariouslyEye  , @QPC  , @jwalshe10 

The update to PowerApps for Windows that contains a fix is currently rolling out to the Store. Please let us know if the issue is not fixed after you get the new version.


Issue is resolved for me with the Store update. Thank you

Hi Beth,

 

I've redownloaded PowerApps from the store and it's working perfectly now. 

 

Thanks resolving this so quickly. It's a big help!

Regular Visitor

I have several users who are getting this Session ID error: c900de53-7b54-4f22-b1bf-813cd20ba147

@anichols Sorry about the trouble.  Could you please describe what the user is experiencing (repro steps)?  Are the user on certain devices or are all users experiencing the issue?  When did the issue start occurring?  From the logs of the session it looks like the first app opened fine.  Then the second app started failing.  Was this app opened through a pinned tile on the home screen or a link in an email?  We have seen a few instances where iOS cuts off the app ID from the URL when opened through a link in email.  So far this appeared to be an issue with iOS 12.

Another user with Session ID 549cc6fa-c4bd-454f-aa1c-c6568513e671

@Anonymous 

We have two PowerApps.  The two users who are having issues are on 12.2 ios.  -They all use iPads.  I do not believe they have the apps pinned, but I would need to ask to be certain.

They Open the first app, and the account meets a condition and tells them they need to launch the second app.  They see the LAUNCH button but when its trying to open the app they receive that message.

 

They can open the second app without any issue, its just the pass off that is not working 

Thank you very much for the information.  That will help us get to the bottom of this much quicker. Could you please provide the Launch call you are doing in the app?

I will keep you posted on our progress here.

Got it, thanks!  

You need to use either

/providers/Microsoft.PowerApps/apps/<app ID>

or

https://web.powerapps.com/apps/<app ID>

as the URL in Launch() function to launch the app.

That way it doesn't rely on Safari which seems to have introduced a bug in iOS 12 where the app ID gets cut off.

Please see this thread: https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/Launch-a-PowerApp-from-within-a-PowerApp/td-p...

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

News & Announcements

Community Blog

Stay up tp date on the latest blogs and activities in the community News & Announcements.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Community Highlights

Community Highlights

Check out the Power Platform Community Highlights

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (9,520)