cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
dgarcia
Frequent Visitor

Trying to Search a Filtered Gallery

I am trying to search a filtered Gallery and Both the Search and Filter functions work separately, not but when i put them together. (really new to Powerapps)

 

If(Filter('Part Add_1', Site.Value = Gallery10.Selected.Site) = true, Filter('Part Add_1', Value(Search_po.Text),"Process_x0023_")

This is what I am using. The Filter portion works, and the Search portion works, but when i try and put them together I get errors.  

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

@dgarcia ,

Try this

Search(
   Filter(
      Part Add_1', 
      Site.Value = Gallery10.Selected.Site
   ), 
   Search_po.Text,
   "Process_x0023_"
)

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

View solution in original post

4 REPLIES 4
WarrenBelz
Super User
Super User

Hi @dgarcia ,

Firstly, this returns a Table, so how can it be true?

Filter(
  Part Add_1', 
   Site.Value = Gallery10.Selected.Site
)

Also I assume you are wanting to Search in the field Process_x0023_ with Search_po.Text - if so why have you wrapped it in Value() - Search only works on Text.

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

 

 

The first part, Is a gallery of a list, with the Site locations. See below blue button location. This alone works great.

 

Filter(
  Part Add_1', 
   Site.Value = Gallery10.Selected.Site
)

 

 The second part, searches/filters a separate list for the Process order number. Again, separately they work, together not so much.

 

Filter('Part Add_1', Value(Search_po.Text),"Process_x0023_")

 

malinhelp.jpg

 

@dgarcia ,

Try this

Search(
   Filter(
      Part Add_1', 
      Site.Value = Gallery10.Selected.Site
   ), 
   Search_po.Text,
   "Process_x0023_"
)

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

Well, I found out the issue with your help. It seems I can't search a Number type column. I changed the column to a text type and it works perfectly. Now i need to figure out how to make the numbers placed in the Process Order column tick up by the last input value.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Call June 2022 768x460.png

Power Platform Community Call

Join us for the next call on August 17, 2022 at 8am PDT.

Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

Users online (3,208)