cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

URGENT - Images suddenly stopped showing in PowerApps browse galleries

The process i use right now worked for over a month and one day just proceeded to stop functioning.

 

  • I have sharepoint lists, these lists contain image columns, I pull the images directly from MS Teams folders by using the link share feature within teams. (See the 'teams link' attachment)

 

  • As you can see, the image links work fine and display correctly within the sharepoint list.('Sharepoint' attachment)

 

  • finally, as you can see i have used the sharepoint list datasource and customised the look of the browsegallery. The images (country flags) should be showing above each update. in the image property box i use the 'Thisitem.image' function to get the images and has been working for the last month.

 

if anyone can suggest why it suddenly has stopped working it would be a HUGE help!

 

The date my team found this issue ironically was when powerapps released an update on the Model driven app framework see link (11th december 2018)

 

https://powerapps.microsoft.com/en-us/blog/enrich-your-model-driven-forms-with-embedded-canvas-apps-...

 

 

25 REPLIES 25

@Anonymous something changed at the platform level, and I don't know of any fix or workaround as yet 😞

That is the biggest problem of PowerApps right now. Suddenly some functions stop working (where before they worked fine) and no one knows why, there is no possibility to "compile" the program with older release (where everything was ok), there is no support where you can just open a ticket (like in Azure for example - there you can be sure someone will answer you or call you back). It seems that PowerApps are still a miles from beeing ready for business clients...

Anonymous
Not applicable

Any update?

RichRandle
Frequent Visitor

Hi all,  I have just checked and it looks like it working again!

Not yet... I have closed my session and reopen it again and the problem continues 😞

My pictures are showing again.

I can also confirm, that my pictures are showing again.

Not yet for me on either mobile or web. Maybe there's a fix rolling out right now? I'm using an Australian tenancy. What regions is it working?

Working for me in the UK, so I guess Europe is ok

Anonymous
Not applicable

Hi All,

 

I am based in the UK and my images are still not showing, Nothing has changed as of right now. 

 

images links showing the photo in the table in sharepoint but not transfering into an image gallery on powerapps.

 

i assume nothing has changed on Powerapps since i created this thread.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Call June 2022 768x460.png

Power Platform Community Call

Join us for the next call on August 17, 2022 at 8am PDT.

Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

Users online (3,865)