cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
ssvk
Level: Powered On

URL field behaves differently in IE and Chrome

HI , I have a custom form On IE only - When clicking into the "url” field I get “the address is not valid” error, whereas in chrome it works fine.
5 REPLIES 5
Super User
Super User

Re: URL field behaves differently in IE and Chrome

Hi @ssvk

When your page opens in IE, can you select right click > properties and view the URL that IE is trying to open? Does it look like a properly formed address?

Also can you reproduce this behaviour on a different machine? This can help diagnose whether the problem is specific to your computer.

ssvk
Level: Powered On

Re: URL field behaves differently in IE and Chrome

Hi @timl,

 

Yes, we have reproduced the issue on different machine.

Its a SP list and when we click on new we see the form .

The form contains a datacard with URL field.

OnSelect ->Launch(DataCardValue.text) is used.

Can you try this at your end, you should be able to repoduce

Super User
Super User

Re: URL field behaves differently in IE and Chrome

Hi @ssvk

I tested this in IE11/Windows 10 and it worked for me in both an app and custom SharePoint form. Maybe someone else here can check also. In the meantime, I still think it's worth examining the Properties>URL setting in IE to make sure that you're launching a valid URL. This can help you check (for example) that the process isn't stripping any querystring parameters that you might have in an address.

Community Support Team
Community Support Team

Re: URL field behaves differently in IE and Chrome

Hi @ssvk,

I have also made a test on my side, and don't have the issue that you mentioned. Please check the attached GIF screenshot for more details.

I agree with @timl's thought almost, please check if the result the DataCardValue.text formula (you mentioned) returned is a valid URL link.

Please take a try to delete the custom form from your SP list, then re-create a new custom form for your SP list within your Chrome browser. After that, run your custom form in your IE 11 again, check if the issue is solved.

In addition, please also check if you have turned off/disabled the Compatibility View option within your IE 11 browser.

 

Best regards,

Kris

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
TopShelf-MSFT
Level 10

Re: URL field behaves differently in IE and Chrome

Thanks for your post @ssvk and I'm sorry to hear you're experiencing this error. Can you review the latest replies and advise if it helps your problem?

 

@TopShelf-MSFT

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Apps Super User Class of 2020

Check it out!

thirdimage

New Badges

Check it out!

thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

SecondImage

Difinity Conference

The largest Power BI, Power Platform, and Data conference in New Zealand

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (5,976)