cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

Unable to add some users to model-driven PowerApp

PowerApps Team,

 

I've created a new "production" environment, hooked to the Canada region, with a new database.  I built up a basic model-driven PowerApp in this environment and now I want to add users to the system for demo/trial.  When I go to the PowerApp admin center and add users to the environment, I am only able to successfully add a couple of users, the rest never appear in the list of users.  I have compared the users that worked against the ones that didn't and I can't determine why they aren't working.  Both sets of users have a PowerApps Plan 2 Trial (and Dynamics Customer Engagement Plan Enterprise or CRM Online licenses).  See attachment for screenshots of their licenses.

 

Under the Dynamics Admin Center, there is no security group assigned to the instance - which should leave it open for any user with a license as I understand it.  In fact, although it sees our Azure AD security groups, when I try to assign one, it says it cannot find the security group with that name (another issue) - so I've left it blank.

 

Any ideas on why some users can be added and others cannot?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Unable to add some users to model-driven PowerApp

Just as a follow-up to wrap up this message thread:

 

The problem has resolved itself, I believe based on a recent update in August that fixed/added support for cross-regional environments.  I ended up having to re-create the environment, but was able to create it properly in the region our Azure AD existed in (which it wasn't letting me create before).  The users and roles properly pull across now and security is working as expected.

View solution in original post

4 REPLIES 4
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Unable to add some users to model-driven PowerApp

Are those users under the same tenant (the same Office 365 organization)?

 

I will take some further testing on this and will share you the results.

 

Regards,

Michael

Community Support Team _ Michael Shao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Unable to add some users to model-driven PowerApp

Yes, they definitely are.  Thanks, I look forward to any results you have.

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Unable to add some users to model-driven PowerApp

Any follow-up on this by chance? 

 

Much appreciated,

 

Terry

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Unable to add some users to model-driven PowerApp

Just as a follow-up to wrap up this message thread:

 

The problem has resolved itself, I believe based on a recent update in August that fixed/added support for cross-regional environments.  I ended up having to re-create the environment, but was able to create it properly in the region our Azure AD existed in (which it wasn't letting me create before).  The users and roles properly pull across now and security is working as expected.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
secondImage

Demo-Extravaganza 2020

Check out these cool Power Apps & vote on your favorite!

secondImage

Community Highlights

Check out whats happening in Power Apps

secondImage

Community User Group Member Badges

FIll out a quick form to claim your community user group member badge today!

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (7,657)