cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
ericonline
Community Champion
Community Champion

Why a Different Schema for Same Custom Connector?

This is just bizarre. I have a Custom Connector that calls a weather api. Working great in one application. Added the Connector to a different app and duplicated the inputs. No go.

Most curious is the "hint text". WHY IS IT DIFFERENT FOR ONE APP?

Working app hint text:

image.png

Non-working app hint text:

image.png
Working app schema: 

ClearCollect(
    colWeather,
    weatherAPI.GETHistorical(
        {
            apikey:"<redacted>",
            accept:"application/json",
            'Content-Type':"application/json",
            geocode:
                {
                    lon: Location.Longitude,
                    lat: Location.Latitude
                },
            location_id: "",
            start_time: Text(Now() - 1,DateTimeFormat.UTC),
            end_time:  Text(Now(),DateTimeFormat.UTC), 
            timestep:60,
            fields:
                colSelectedParameters
        }
    )
)

Non-working app schema:

ClearCollect(
    colWeather,
    weatherAPI.GETHistorical(
        {
            apikey:"<redacted>",
            accept:"application/json",
            'Content-Type':"application/json",
            geocode:
                {
                    lon: Location.Longitude,
                    lat: Location.Latitude
                },
            location_id: "",
            start_time: Text(Now() - 1,DateTimeFormat.UTC),
            end_time:  Text(Now(),DateTimeFormat.UTC), 
            timestep:60,
            fields:
                colSelectedParameters
        }
    )
) 

Errors:

  • "No parameter." This function has no optional parameter named 'apikey'."
  • When I comment out apikey, the error moves to:
    • "No parameter." This function has no optional parameter named 'endtime'."
    • And so on...

Its like the schema of the Custom Connector is not visible between apps? Whats going on here?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

So I bit the bullet and deleted, re-created the Custom Connector... issue fixed.

View solution in original post

3 REPLIES 3
Mr-Dang-MSFT
Power Apps
Power Apps

@ericonline, I'm not familiar with this API, but do you know if its schema changes under different conditions? For instance, in my Twitter API, the schema changes if a given tweet does not have retweets, so it does not have data for the user of the original tweet. 

Hi @Mr-Dang-MSFT ,

Thanks for the reply!

  • I'm making only 1 type of call with this API (a call for historical weather data). Its a paid service so I can't share here.
  • Identical POST bodies in both PowerApps, so I think the schema returned should be identical between apps.
  • Using the same Custom Connector in each app.
  • There is only one Request and one Response defined in the Custom Connector. 
  • There is only one Connection to the API shown in Data/Connections

Thoughts on what I do to troubleshoot?

So I bit the bullet and deleted, re-created the Custom Connector... issue fixed.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

Power Platform Call June 2022 768x460.png

Power Platform Community Call

Join us for the next call on June 15, 2022 at 8am PDT.

PA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

This training provides practical hands-on experience in creating Power Apps solutions in a full-day of instructor-led App creation workshop.

PA.JPG

New Release Planning Portal (Preview)

Check out our new release planning portal, an interactive way to plan and prepare for upcoming features in Power Platform.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (3,388)