cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Anonymous
Not applicable

flow launched from powerapps error

I have a powerapp that launches a flow, passing some variables into flow parameters.

One of those vairables is an email address used to fetch a users O365 profile in the flow.

Another is an ID used to fetch a SharePoint list item.

 

When I run the flow from PowerApps, the list item is collected, but I then get the following flow error on the O365 Get user profile portion:

 

Unable to process template language expressions in action 'Get_user_profile' inputs at line '1' and column '2065': 'The template language expression 'json(decodeBase64(triggerOutputs().headers['X-MS-APIM-Tokens']))['$connections']['shared_office365users']['connectionId']' cannot be evaluated because property 'shared_office365users' doesn't exist, available properties are 'shared_sharepointonline, shared_office365'. Please see https://aka.ms/logicexpressions for usage details.'.

 

PowerApps flow launch:

UpdateContext({VisitReference: SharePointListItemID});
UpdateContext({SendAccessEmailTo: "myemail@home.com"});
UpdateContext({VisitorListEmailBody: "Hello World"});
'FlowName'.Run(VisitReference, SendAccessEmailTo, VisitorListEmailBody);

When I run the flow from flow and simply type the values for the variables, it works fine....

 

@Adminhttps://flow.microsoft.com/manage/environments/Default-7369e6ec-faa6-42fa-bc0e-4f332da5b1db/flows/0a...

 

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: flow launched from powerapps error

I have seen this before and usually deleting flow as a datasource and re-adding it does the trick... check the end of this blog post for an example...

 

http://www.cleverworkarounds.com/2017/06/27/a-filename-generation-example-for-powerapps-with-flow/

 

regards

 

Paul

View solution in original post

7 REPLIES 7
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: flow launched from powerapps error

Hi  @Anonymous,

 

The link is broken and I cannot  see your flow configuration. Please take a screenshot instead.

 

Regards,

Mona

Community Support Team _ Mona Li
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted

Re: flow launched from powerapps error

I have seen this before and usually deleting flow as a datasource and re-adding it does the trick... check the end of this blog post for an example...

 

http://www.cleverworkarounds.com/2017/06/27/a-filename-generation-example-for-powerapps-with-flow/

 

regards

 

Paul

View solution in original post

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: flow launched from powerapps error

Yep, this ended up being the only way to carry on working.

 

Had to delete the datasource, save the file, close studio, reopen, then reconnect the datasource - then it worked fine.

Had another issue pop up with flows launched with powerapps, same workaround resolved it.

 

Thanks!

 

R

Highlighted
Frequent Visitor

Re: flow launched from powerapps error

HI,

 

im having hte same issue. It acutally tells me that 'share_office365_1' doesnt exist (not sure where the _1 comes from): 

The full message is: 

'Unable to process template language expressions in action 'Send_an_email' inputs at line '1' and column '2552': 'The template language expression 'json(decodeBase64(triggerOutputs().headers['X-MS-APIM-Tokens']))['$connections']['shared_office365_1']['connectionId']' cannot be evaluated because property 'shared_office365_1' doesn't exist, available properties are 'shared_dynamicscrmonline'. Please see https://aka.ms/logicexpressions for usage details.'

 

In your solution you refer to close and reopen studio. Im not using any desktop app so i closed and re-launched the browser with no effect. Any ideas?

 

thanks

Highlighted
Regular Visitor

Re: flow launched from powerapps error

For me the problem was because I was running the Flow from previous failed ones.

When I started one new trigger It worked well.

 

My trigger is a PowerApp button.

Highlighted
New Member

Re: flow launched from powerapps error

This is what caused the problem to occur for me. Redoing the test with data from a successful run worked fine.

Highlighted
Post Patron
Post Patron

Re: flow launched from powerapps error

will they ever fix this issue? Its really annoying to re add the workflow as a datasource and publish the app again multiple times.

Helpful resources

Announcements
secondImage

New Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

Experience what’s next for Power Apps

Join us for an in-depth look at the new Power Apps features and capabilities at the free Microsoft Business Applications Launch Event.

Check this Out

Helpful information

Featuring samples like Return to the Workplace and Emergency Response Applications

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (8,538)