cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
ebaron
Level: Powered On

DataSourceInfo() Does Not Work properly

Hi,

I'm trying to use DataSourceInfo to test if a user can delete an item in a list:

 

text property of a label control
If(DataSourceInfo(MyTestList,DataSourceInfo.DeletePermission) = true, "You can delete an item in the current list"),"Ok you don't have delete permission");

And I've tested with CreatePermission, EditPermission. It always return true.
To be sure, I've check the permission of the user for that list from the list permission, and he doesn't have delete permission, neither create or edit.

 

What's wrong with the formula above?

Tks

5 REPLIES 5
Community Support Team
Community Support Team

Re: DataSourceInfo() Does Not Work properly

Hi @ebaron ,

Based on the issue that you mentioned, I have made a test, and the issue is confirmed on my side.

 

I would post this issue to my product team, if the issue is solved, I would reply here.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
ebaron
Level: Powered On

Re: DataSourceInfo() Does Not Work properly

Hi 

thanks for your test.

Any news from the product team ?

 

 

Community Support Team
Community Support Team

Re: DataSourceInfo() Does Not Work properly

Hi @ebaron ,

Just an update -- 

I’ve seen this incident in the past and has surfaced on the forums a few times. All I know is that DataSourceInfo is not supported (at least for Sharepoint)

Currently, the DataSourceInfo() function is not supported in SharePoint List. The Product Team is investigating this issue, and plan to add support for this function.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
ebaron
Level: Powered On

Re: DataSourceInfo() Does Not Work properly

Thanks for the feedback!

ebaron
Level: Powered On

Re: DataSourceInfo() Does Not Work properly

Hi,

 

I've seen a few posts about his function and their use with Sharepoint. It was working before, no?? So do you have any update from the product team?

Helpful resources

Announcements
firstImage

Microsoft Business Applications Virtual Launch Event

Join us for an in-depth look at the new innovations across Dynamics 365 and the Microsoft Power Platform.

firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 144 members 3,081 guests
Please welcome our newest community members: