cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
jeffheaps
Level: Powered On

Launching websites from powerapps image

Hi all,

 

I'm trying to add a link to an image, the link doesn't want to work. Does anyone know how I would make this link work inside launch():

 

https://fedauth.alaskasworld.com/as/authorization.oauth2?client_id=yuBv7hh7dpOQ&response_type=code&r...

 

It seems to be having an issue because of the syntax, but I'm not sure how to overcome the issue on this platform.

 

Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
myke_deabreu
Level 8

Re: Launching websites from powerapps image

Can you take a screenshot of the "OnSelect" formula?

 

I just tried it again and it works without an issue (See Attached).

View solution in original post

4 REPLIES 4
myke_deabreu
Level 8

Re: Launching websites from powerapps image

Hi Jeffheaps,

 

make sure you are adding Quotation marks " to the start and end of the link.

 

There are two methods:

 

Option #1 (Doesnt give you the hand icon showing the link)

 

On the Image control goto the "OnSelect" function and add: Launch("https://fedauth.alaskasworld.com/as/authorization.oauth2?client_id=yuBv7hh7dpOQ&response_type=code&r...")

 

Option #2 (This will give the user the "hand" icon when hovering on the image so they will know its a link).

 

Add a button and clear the Text, Colour and Fill so that it is not visible. Put the button over your image and on the "OnSelect" function add the same thing:


Launch("https://fedauth.alaskasworld.com/as/authorization.oauth2?client_id=yuBv7hh7dpOQ&response_type=code&r...")

jeffheaps
Level: Powered On

Re: Launching websites from powerapps image

Thanks for the response. My issue is actually that I've done exactly as you prescribed and it gives me an error. This is what is looks like: (see attached)

 

myke_deabreu
Level 8

Re: Launching websites from powerapps image

Can you take a screenshot of the "OnSelect" formula?

 

I just tried it again and it works without an issue (See Attached).

View solution in original post

jeffheaps
Level: Powered On

Re: Launching websites from powerapps image

Mine looks the same as yours. Unsure why one would work while the other does not.

 

edit: Nevermind - I missed a double quote at the start. Thanks for your help. Can't believe I missed that.

Helpful resources

Announcements
firstImage

Microsoft Business Applications Virtual Launch Event

Join us for an in-depth look at the new innovations across Dynamics 365 and the Microsoft Power Platform.

firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 53 members 3,346 guests
Please welcome our newest community members: