cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Leonard_1954
Frequent Visitor

HELP : impossible to add a flow in PVA

Hi,

 

I'm new in PVA and here is my problem,

 

When I try to call an action in PVA, nothing happen whereas I actually see my flow in the List.

 

I click on "call an action", I create a new flow, I create a new solution with CDS default pubisher, I add an external solution and find my flow, I come back to PVA, I select my flow and nothing happen.

 

I did succeed one time but when I modified my flow, it was impossible to add in PVA.

 

Any ideas ?

 

Leonard_1954_0-1606412664115.pngLeonard_1954_1-1606412703987.png

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Leonard_1954
Frequent Visitor

Hi, 

 

Problem solved, tricky ! PVA doesn't accept any accent on Output variable. No problem with english but with other language it can be a problem . On the contrary, PVA accept accent on input variable.

View solution in original post

7 REPLIES 7
renatoromao
Super User
Super User

Hi @Leonard_1954 ,

 

Did you start your workflow with a PVA action and finish with a PVA response action?

If yes, can you take a picture, please?


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.300 students | PROMOTIONS) : English | Português

Hi @renatoromao ,

 

Thanks for replying, 

yes indeed, here it is (it's in French, i can translate if you want) :

Leonard_1954_0-1606413059592.png

The only time I succeed to add my Flow, it worked like a charm in PVA, i think the flow is good but i'm not sure

renatoromao
Super User
Super User

Hi @Leonard_1954 ,

 

You can try to write a fixed text inside the PVA Response output, something like "test".

Because I think that your issue is related to the Excel response, normally Excel returns an array value and in this situation, you can get an issue.

Otherwise, you can check which is the size of your Excel file (in rows).


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.300 students | PROMOTIONS) : English | Português

Hi @renatoromao 

 

I tried your idea, same problem, nothing happen.

I Checked if my modification was in the solution, it's the case.

 

Leonard_1954_0-1606465119957.png

tricky ?

Leonard_1954
Frequent Visitor

I find something,

 

When I try to execute my flow in manual, I have an error notification : "impossible to set up the flow  « 816af34d-f16b-867c-af6e-319af76ed80c »."

 

Leonard_1954_1-1606466885079.png

 

renatoromao
Super User
Super User

Hi @Leonard_1954 ,

 

Maybe your organization has a DLP policy: Introduction to data loss prevention (DLP) policies. - Power Automate | Microsoft Docs

I recommend you to open a topic inside the Power Automate Community, they can help you better: Building Flows - Power Platform Community (microsoft.com)

And you can open a ticket inside the Power Automate support: https://flow.microsoft.com/en-us/support/ 


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.300 students | PROMOTIONS) : English | Português
Leonard_1954
Frequent Visitor

Hi, 

 

Problem solved, tricky ! PVA doesn't accept any accent on Output variable. No problem with english but with other language it can be a problem . On the contrary, PVA accept accent on input variable.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
March Update

Welcome to the User Group Private Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (29,271)