cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Microsoft
Microsoft

CDS and connectors display as "not connected"

I have about 11 connectors that are displaying as 'status: Connected' under 'app -> details -> connections' however when trying to access and use the features I see that they are all 'Not Connected' when viewing datasources in app. Also I'm noticing that my PowerBI for app performance is down. Is this a global CDS issue? Luckly, my other application is not affected.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Microsoft
Microsoft

Re: CDS and connectors display as "not connected"

I solved my own problem today by removing all CDS and connector services and re-adding them. This removed the associated links to the database and caused a database name change to previously linked elements. This means I had to manually go back and relink everything. This was not a great user experience and a complete waste of time. Meanwhile PowerApps was saying everything was "Connected" (Even after signing out ) and signing out of connectors and signing back in wasn't enough to fix this my underlining problem. I was unable to get the support needed on this which put our team in a bad place for several days. I hope this doesnt happen again in the future as it was severally crippling to our workflow and has lowered our confidence in PowerApps as a solution.

View solution in original post

3 REPLIES 3
Community Support
Community Support

Re: CDS and connectors display as "not connected"

Hi @TurnerLab,

 

What is your region?

Some regions are doing CDS Migrations, this might be the issue for the disconnect problem.

There are some issues published under the support page:

https://powerapps.microsoft.com/en-us/support/

 

Please take a note about that.

Further, take a try to check with the connections created, make sure there is no credentials need to be updated.

Manage canvas-app connections in PowerApps

 

Best regards,

Community Support Team _ Michael Shao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Microsoft
Microsoft

Re: CDS and connectors display as "not connected"

I'm from the North America region and still having the same CDS issues - I've tried re-signing in, reauthenticating the app services/connectors and Office365/CDS connectors still says 'Not Connected'. I've read on the PowerApps known issue site that this was fixed - I think not.

 

Referencing:

  • 2019-01-10 15:00:00 UTC 
    Customers in North America experienced issues during CDS Migration. The issue was fixed on 2019-01-10 at 20:00:00 UTC.
Microsoft
Microsoft

Re: CDS and connectors display as "not connected"

I solved my own problem today by removing all CDS and connector services and re-adding them. This removed the associated links to the database and caused a database name change to previously linked elements. This means I had to manually go back and relink everything. This was not a great user experience and a complete waste of time. Meanwhile PowerApps was saying everything was "Connected" (Even after signing out ) and signing out of connectors and signing back in wasn't enough to fix this my underlining problem. I was unable to get the support needed on this which put our team in a bad place for several days. I hope this doesnt happen again in the future as it was severally crippling to our workflow and has lowered our confidence in PowerApps as a solution.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MBAS Gallery 2020

MBAS Gallery 2020

Watch Microsoft Business Applications Summit sessions on-demand.

firstImage

New Ranks and Rank Icons released on April 21!

The time has come: We are finally able to share more details on the brand-new ranks coming to the Power Apps Community!

Users online (8,287)