cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
agemlex
Level: Powered On

Can't do custom connector from url

1_1.jpg1_2.jpg1_3.jpg1_4.jpg1_5.jpg

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
agemlex
Level: Powered On

Re: Can't do custom connector from url

I'v resolved the issure! The problem is in authentification in my internal system 1C. 1C can't get authorization data from GET request and this is why fail credention transmision. I switch off authorization and do firewall rule and On-Premises gateway connection for security. It works now! I get json throught flow Invoke an HTTP request and parse json after this.

9 REPLIES 9
agemlex
Level: Powered On

Re: Can't do custom connector from url

Source url: https://services.odata.org/V4/TripPinServiceRW

Credential: None

Error:

{
  "error": {
    "code": 500,
    "message": "Expression value is invalid. The template field is required.",
    "source": "europe-002.azure-apim.net",
    "path": "choose[2]\\when[1]",
    "clientRequestId": "ff737322-137d-4a53-8774-9c7f-ac4ccfd6"
  }
}
Community Support Team
Community Support Team

Re: Can't do custom connector from url

Hi @agemlex,

How do you custom your connnector within PowerApps? From a OpenAPI definition, a Postman collection or blank?

Do you define a RestAPI on your side for connectint from your PowerApps?

I think you have some misunderstanding in customizing connector within PowerApps.

To create a custom connector, you must describe the API you want to connect to so that the connector understands the API's operations and data structures.

If you want to custom connector within PowerApps, please check the following article:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/register-custom-api

 

Best regards,

Kris 

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
agemlex
Level: Powered On

Re: Can't do custom connector from url


@v-xida-msft wrote:

Hi @agemlex,

How do you custom your connnector within PowerApps? From a OpenAPI definition, a Postman collection or blank?

Do you define a RestAPI on your side for connectint from your PowerApps?

I think you have some misunderstanding in customizing connector within PowerApps.

To create a custom connector, you must describe the API you want to connect to so that the connector understands the API's operations and data structures.

If you want to custom connector within PowerApps, please check the following article:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/register-custom-api

 

Best regards,

Kris 


Good day, @v-xida-msft 

 

How do you custom your connnector within PowerApps? Blank

 

Do you define a RestAPI on your side for connectint from your PowerApps? No, I'am not. I use third party site (they are OData standart makers) with public URL without credentials.

To create a custom connector, you must describe the API you want to connect to so that the connector understands the API's operations and data structures. The Master of connector creation (with Blank template) is not allow import an API, but I can setup Operation, IN (from URL) and OUT (from result) parameters - this is API creation in MASTER. If I must do an API on external resuorce, why Blank template need?

agemlex
Level: Powered On

Re: Can't do custom connector from url

Ok, what I realized... I Can't use Blank template and customize operation, input and output, because ... ? I must do an API for interact with my data from url.

agemlex
Level: Powered On

Re: Can't do custom connector from url

Why this post (https://docs.microsoft.com/en-us/connectors/custom-connectors/define-blank) describes uses of Blank template without API preparation is normal, but for my case it is not works at all?

Is it Windows/Basic authentication error?

agemlex
Level: Powered On

Re: Can't do custom connector from url

Why this post (https://docs.microsoft.com/en-us/connectors/custom-connectors/define-blank) describes uses of Blank template without API preparation is normal, but for my case it is not works at all?

Is it Windows/Basic authentication error?

franktate
Level: Power Up

Re: Can't do custom connector from url

I ran into this exact same problem and figured out the solution: Basically, you can't create a connector from "Blank". You need to use an OpenAPI file (aka Swagger file) to create the connector.  I found a large part of the answer in this post: 

http://www.cleverworkarounds.com/2017/11/13/a-sample-openapiswagger-file-for-powerapps/

 

But the swagger file example included there only includes name/value pairs in the POST request, which doesn't help when you need to include JSON. To correct it, I added the body parameter as showin in the complete OpenAPI file here:

 

{
  "swagger": "2.0",
  "info": {
    "description": "Send me an email notification",
    "version": "1.0.0",
    "title": "SendEmail"
  },
  "host": "[enter host here].logic.azure.com",
  "basePath": "/workflows",
  "schemes": [
    "https"
  ],
  "consumes": [
 "application/json"
  ],
  "produces": [],
  "paths": {
    "/[enterid here]/triggers/manual/paths/invoke": {
      "post": {
        "summary": "Call my flow",
        "description": "Call my flow desc",
        "operationId": "CallMyFlow",
        "consumes": [
          "multipart/form-data",
    "application/json"
        ],
        "parameters": [
          {
            "name": "api-version",
            "in": "query",
            "default": "2016-06-01",
            "required": true,
            "x-ms-visibility": "internal",
            "type": "string"
          },
          {
            "name": "sp",
            "in": "query",
            "default": "/triggers/manual/run",
            "required": true,
            "x-ms-visibility": "internal",
            "type": "string"
          },
          {
            "name": "sv",
            "in": "query",
            "default": "1.0",
            "required": true,
            "x-ms-visibility": "internal",
            "type": "string"
          },
          {
            "name": "sig",
            "in": "query",
            "default": "[enter sig here]",
            "required": true,
            "x-ms-visibility": "internal",
            "type": "string"
          },
    {
            "name": "body",
            "in": "body",
            "required": true,
            "x-ms-visibility": "internal",
            "schema":
   {
    "type": "object",
    "properties" :
    {
     "fruit":
     {
      "type":"string",
      "example":"Apple"
     },
     "size":
     {
      "type":"string",
      "example":"large"
     },
     "color":
     {
      "type":"string",
      "example":"Red"
     }
    }
   }
          }
         
        ],
        "responses": {
          "200": {
            "description": "successful operation"
          }
        }
      }
    }
  },
  "definitions": {},
  "parameters": {},
  "responses": {},
  "securityDefinitions": {},
  "security": [],
  "tags": []
}

agemlex
Level: Powered On

Re: Can't do custom connector from url

I'v resolved the issure! The problem is in authentification in my internal system 1C. 1C can't get authorization data from GET request and this is why fail credention transmision. I switch off authorization and do firewall rule and On-Premises gateway connection for security. It works now! I get json throught flow Invoke an HTTP request and parse json after this.

cuongnguyenadt
Level: Power Up

Re: Can't do custom connector from url

Spoiler
Hi I'v the same issue and have no idea how to resolve it. How to switch off authorization and where did you do this stuff?