cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Found bug -- date fields not displaying properly

Hello,

 

I have a date field in my entity.  When I choose a date in my form and display it in a data table, it shows up correctly.  However, if I look at it in the CDS it shows up as 1 day earlier than the date I selected.  How can I fix this?

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Found bug -- date fields not displaying properly

I was able to fix this issue by going to  File -> App settings -> Experimental features -> Delayed load   and turning delayed load to off.

View solution in original post

6 REPLIES 6
Highlighted
Power Apps
Power Apps

Re: Found bug -- date fields not displaying properly

 

Hi @Anonymous - can you confirm when you created your environment and could you possible include a screen shot of the two dates you're comparing?

 

There are known differences in running an app versus the portal where the date can be converted to the users local timezone, but I'd like to confirm its the same issue.

Thanks,
Clay.
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Found bug -- date fields not displaying properly

Hi @CWesener,

 

The environment was created on 4/2/2018.

 

I have attached two images: one that shows my form in view mode with the correct Start Date that I selected from a date picker when I created the form (7/15), and one that shows how the Start Date shows up un the entity (7/14).

 

 

Thanks!

 

 

 

 

Anonymous
Not applicable

Re: Found bug -- date fields not displaying properly

Hi @CWesener,

 

In the CDS under the field property for my "Start Date" field, there is a dropdown called Behavior.  I switched this from "User Local" to "Date Only".  This fixed the issue and now the date is being saved properly.  However, once I changed the Behavior to be "Date Only", I now receive the error message "An entry is required or has an invalid value" on my Start Date field when I run the app in play mode.  This error does not occur when I run the app in edit mode.  Can you help me figure out why this is happening?

 

Thanks!

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Found bug -- date fields not displaying properly

I was able to fix this issue by going to  File -> App settings -> Experimental features -> Delayed load   and turning delayed load to off.

View solution in original post

Highlighted
Power Apps
Power Apps

Re: Found bug -- date fields not displaying properly

Thanks @Anonymous. Adding @GregLi from our team to see what might be causing the underlying issue.

Thanks,
Clay.
Highlighted
New Member

Re: Found bug -- date fields not displaying properly

Hi @CWesener 
The CDS entities save data in UTC time, where as we have setup time zone as AEST i.e. +10:00 UTC, hence when we push the data to D365 for Finance and operatiosn it throughs an error the valid to and fron date time fields are invalid.

This still needs to be fixed and unfortunately we are approaching go live date, but this bug is giving us problems, any way out or temporary solution suggestions will be appreciated

Thanks

Mahak

Helpful resources

Announcements
Check this Out

Helpful information

Featuring samples like Return to the Workplace and Emergency Response Applications

August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

We're excited to announce our first cross-community 'Can You Solve These?' challenge!

secondImage

Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

secondImage

Super Users Coming in August

We are excited for the next Super User season.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Users online (5,112)