cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
New Member

Added Column to SQL table but not showing in flow.

Hi All,

 

Apologies as this is probably something very easy but I can't for the life of me find it.

 

I've created a flow which connects to an azure sql database successfully, It creates records and updates them. I've added another column to the SQL table but the column is not showing in flow. It's just a varchar(50) column. Is there a button to update the schema of the table so it shows as a parameter in the sql update action on flow please? Don't fancy recreating the whole sql part of flow everything I add a new column lol.

 

Many thanks.

4 REPLIES 4
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Added Column to SQL table but not showing in flow.

Hi @bkrlee1,

 

When testing this issue with SQL Server on-premises, the newly added columns could be synced to the flow after refreshing the browser.

Could you try to refresh the browser or wait for a moment to sync the table changes?

I guess it might be a sync issue.

Please let me know if you are still having the issue.

 

Best regards,

Mabel

 

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
New Member

Re: Added Column to SQL table but not showing in flow.

Hi @v-yamao-msft @bkrlee1 

 

I'm dealing with a similar issue as well, however with deleted columns from a SQL table.

 

I've deleted columns from a table in an on-premises SQL Server database, and the updated columns are not disappearing in the flow. This is while I'm using the SQL Server "Insert Rows V2" connector.

 

Is this a known issue? How long should a sync take to occur?

 

Regards,

Lisa

Highlighted
Advocate I
Advocate I

Re: Added Column to SQL table but not showing in flow.

I've been having this same issue for a few months. Recreating the connection to our on-prem gateway certainly does fix things, but that's becoming more of a hassle as we build out more Flows. Is there any update on this issue @v-yamao-msft @v-bacao-msft?

Highlighted
Advocate II
Advocate II

Re: Added Column to SQL table but not showing in flow.

Hello,

 

I have encountered this very issue as well with an traditional SQL database. I added columns after creating my connection and they do not show up. After recreating my connection, the new columns showed up. Prior to that, I refreshed my browser and toggled between different SQL connections to no avail.

 

Posting this in the hopes it'll get some attention as this issue does not seem to be resolved thus far. 

Helpful resources

Announcements
firstImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

firstImage

Join the new Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (10,988)