cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
New Member

Excel Insert Row is looking for a deleted Manual Trigger Input Text and causing Flow error

I am setting up a Flow to track working hours and locations, initally added 5 Manual Trigger Input Text to capture users' input and then deleted one of them (Text_4) from input list. When I run the Flow it should capture all my inputted texts, timestamp and location, follow by Excel Insert Row to fill in my Excel. Here comes the issue, Flow prompted me with error below at Insert Row step when i am trying to run the Flow:

"Unable to process template language expressions in action 'Insert_row' inputs at line '1' and column '1683': 'The template language expression 'triggerBody()['text_4']' cannot be evaluated because property 'text_4' doesn't exist, available properties are 'user, key-button-timestamp, key-button-date, location, text, text_1, text_2, text_3'. Please see https://aka.ms/logicexpressions for usage details.'."

 

Seems like Excel Insert Row function still looking for Text_4 although I already deleted it. Can anyone help me with this error?

 

Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support
Community Support

Hi @Chow,

 

Could you please share a screenshot of the configuration of your flow?

Could you please share more details about your scenes?

Have you use the expression 'triggerBody()['text_4']' in your flow to insert row to excels?

 

If you have deleted the Input Text from the Manual Trigger, you couldn't use the expression 'triggerBody()['text_4']'.

 

I have made a test on my side to create a flow as below:

Capture.PNG

 

The flow would run failed as you as below:

Capture.PNG

 

Please make sure you haven't use the expression of a not exist Input Text of Manual Trigger in your flow.

Also could take a try to create a new flow to achieve your needs.

 

 

Please let me know if your problem could be solved.

 

Best regards,

Alice

View solution in original post

3 REPLIES 3
Community Support
Community Support

Hi @Chow,

 

Could you please share a screenshot of the configuration of your flow?

Could you please share more details about your scenes?

Have you use the expression 'triggerBody()['text_4']' in your flow to insert row to excels?

 

If you have deleted the Input Text from the Manual Trigger, you couldn't use the expression 'triggerBody()['text_4']'.

 

I have made a test on my side to create a flow as below:

Capture.PNG

 

The flow would run failed as you as below:

Capture.PNG

 

Please make sure you haven't use the expression of a not exist Input Text of Manual Trigger in your flow.

Also could take a try to create a new flow to achieve your needs.

 

 

Please let me know if your problem could be solved.

 

Best regards,

Alice

View solution in original post

Hello, @Chow  !

 

Have you had a chance to apply  @v-yuazh-msft‘s recommendation to adapt your Flow? If yes, and you find that solution to be satisfactory, please go ahead and click “Accept as Solution” so that this thread will be marked for other users to easily identify!

 

 

Thank you for being an active member of the Flow Community!

 

-Gabriel

Flow Community Manager

- Gabriel
Community Manager
Power Automate | Power Virtual Agents
Super User Program Manager
Power Platform Communities

Hi @v-yuazh-msft,

 

Thanks for your promptly response and help!

 

In my initial flow that having this issue, i didn't use 'triggerBody()['text_4']' at all, but still it gave me this error after deleting the Input Text 4. Then I deleted the flow and created a new 1, and this time i make sure adding only number of Input Text required and no more error. So i am unable to provide you a screen shot of my previous flow that was having issue, my bad.

 

Mins ago i created another new Test Flow same setting with the previous flow with issue just to verify again on this incident, which i added Input Text 4 and then deleted it again, and do not use Input Text 4 at all in the whole flow, surpringly this time round the flow has no error.

 

Thanks for your help, i will accept this solution and keep monitoring, will reach out to you for help if i encounter the same issue again, cheers 🙂

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

MPA Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the community blog page where you can find valuable learning material from community and product team members!

Users online (8,068)