cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
icee8123
Frequent Visitor

Http Action - Connect to Web API with Active Directory OAuth

Hello everyone,

 

I'm trying to call a custom web api hosted in azure that is also implementing an Azure AD OAuth authentication, so in the Http Action in the flow I configured the Authentication part of the action using Active Directory OAuth, but for some reason, I keep getting this error saying that the application name cannot be found in the tenant.

screen1.png

 

I'm a bit confused now with the tenant setup in the flow, is it the tenant guid id or just like the domain name? and in the audience field is it  the application name? I check my app registration in azure and I'm sure im using the tenant ids etc..

screen2.png

 

Has anyone tried this setup before? 🙂 

 

Any help is appreciated.


Thank you in advance.

 

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
icee8123
Frequent Visitor

If anyone is interested I figured it out after some trial and error in my part. Smiley Happy

 

What worked for me is the Audience and Client ID are the same value.  You can check this in your Azure Portal Application registration, this is the Application ID in the properties.

The Tenant field value is the domain, for example for us its: mytenant.onmicrosoft.com 

 

The HTTP action was able to call the web api and it generated authorization headers. 

 

View solution in original post

2 REPLIES 2
icee8123
Frequent Visitor

If anyone is interested I figured it out after some trial and error in my part. Smiley Happy

 

What worked for me is the Audience and Client ID are the same value.  You can check this in your Azure Portal Application registration, this is the Application ID in the properties.

The Tenant field value is the domain, for example for us its: mytenant.onmicrosoft.com 

 

The HTTP action was able to call the web api and it generated authorization headers. 

 

View solution in original post

soilleir
Frequent Visitor

Hi @icee8123    Thanks for the info above. hoping you might be able to help me.  I am new to this type of API authentication method and struggling to get it to work.  When i run my flow to connect to the API via Azure AD the response is always the vendors login screen.  SSO is set up and working when we manually log into the vendors system so thats all good.   But i cant get this to work in Flow and keep getting the vendors login page as a result.

 

Essentially we are trying to download a document via a URL in flow. 

Helpful resources

Announcements
Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

User Group Leader Meeting January 768x460.png

Calling all User Group Leaders!

Don't miss the User Group Leader meetings on January, 24th & 25th, 2022.

Users online (2,960)