cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
AmitLoh-Powerap Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth.

 

7 REPLIES 7
Community Support
Community Support

Re: on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

Hi @AmitLoh-Powerap,

 

Could you please sahre more information about the "form based or sts auth is enabled along with windows auth" here?

With which data source that you enabled this kind of authentication, and for what usage?

Basically there is no need to enable authentication under Microsoft Flow side, the account information needed for authentication is verified when adding this connection under gateway, and will be stored with the gateway connection.

For the errors, could you please check the error details first through the gateway logs?

Understand on-premises data gateways or Microsoft Flow

Please refer to the troubleshooting part mentioned in the article above.

Please post back if you need any further assistance.

Regards

Community Support Team _ Michael Shao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
AmitLoh-Powerap Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

Re: on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

In sharepoint central admin under authentication section please try sts or form based auth along side windows and check if gateway works(it does not). There are many scenarios(SSO, form based where STS and form based auth is required).

Many onpremise implementations have SSO or adfs based sso or sts based sso in place at web app level. This gateway does not work in these scenarios and flow can not be used in those scenarios as of now. It only works when you have windows authentication is in place which is not every sharepoint project scneario.

Community Support
Community Support

Re: on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

Hi @AmitLoh-Powerap,

 

Thanks for your update.

For SSO enabled on-premise data source, when choose using the gateway, would it be possible for you to enter the 

"

Oauth2

"

Under authentication type?

 

I tried with my testing account and specify the authentication type as 'Oauth2', the connection created successfully under Microsoft Flow.Sorry to say that currently I don't have available on-premise SharePoint data source to perform a test, I can't confirm whether the connection would work. If convenient, please take a try to type the oauth2 in Authentication type, then create the SharePoint connection, see if this would make it work.

For PowerApps, currently SharePoint on-premise only supports the Windows authentication (A dropdown with 'Windows' choice only).

Regards

Community Support Team _ Michael Shao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Microsoft
Microsoft

Re: on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

hi @AmitLoh-Powerap!
Could you help us clarify your scenario:

Are you trying to use the gateway with sts auth connection? or are you trying to use Windows auth with the connection while having sts auth enabled on your SharePoint site? 

Thanks in advance!
Dimah

AmitLoh-Powerap Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

Re: on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

Great question!. I am trying to use windows auth when sts is enabled. I need to use either of the 2. Gateway works only when only windows is enabled. I think the sts/windows selection dropdown when sts is enabled in default kills the authentication. Please fix this.

Microsoft
Microsoft

Re: on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

Got it! Thanks for clarifying. We'll look into this! 

pieromontas Advocate I
Advocate I

Re: on premise gateway fails when form based or sts auth is enabled along with windows auth

There's no solution yet to this matter?

Helpful resources

Announcements
firstImage

New Ranks and Rank Icons released on April 21!

The time has come: We are finally able to share more details on the brand-new ranks coming to the Power Automate Community!

firstImage

Now Live: Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Community Summit North America

The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Users online (7,746)