cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
mehul_sompura
Level: Powered On

send email error in flow

I always get this error. I do not understand what it is for. I think it is related to connection but i redidi my connection but it gives the same alert.

 

InvalidTemplate. Unable to process template language expressions in action 'Send_email' inputs at line '1' and column '2000': 'The template language expression 'json(decodeBase64(triggerOutputs().headers['X-MS-APIM-Tokens']))['$connections']['shared_gmail']['connectionId']' cannot be evaluated because property 'shared_gmail' doesn't exist, available properties are 'shared_sharepointonline, shared_approvals, shared_googlecalendar_1'. Please see https://aka.ms/logicexpressions for usage details.'.
 
Capture.PNG
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support Team
Community Support Team

Re: send email error in flow

Hi @mehul_sompura ,

 

I guess this is because you added a Gmail connector-related action to an existing Flow to see a similar problem.

Please try to export the Flow as a .zip file and re-import it as a new Flow. After configuring the connection, Flow will work.

Please take a try and let me know if issue still exists.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

3 REPLIES 3
Super User
Super User

Re: send email error in flow

As this looks to be a formatting or syntax error - please provide an expanded screenshot of your Flow and steps  so that we can better assist you. Thanks.

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

mehul_sompura
Level: Powered On

Re: send email error in flow

Capture.PNG

here is what i have inside the send email.

Community Support Team
Community Support Team

Re: send email error in flow

Hi @mehul_sompura ,

 

I guess this is because you added a Gmail connector-related action to an existing Flow to see a similar problem.

Please try to export the Flow as a .zip file and re-import it as a new Flow. After configuring the connection, Flow will work.

Please take a try and let me know if issue still exists.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
firstImage

Power Platform Online Conference

Join us for the first ever Power Platform Online Conference!

firstImage

Incoming: New and improved badges!

Look out for new contribution recognition badges coming SOON!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Power Automate Community Video Gallery!

Users online (4,973)