cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
ChristoffBotes
Level: Powered On

Error when changing layout to horizontal

Hello all,

 

I generated a PowerApp based on a SharePoint list.  So I have at the moment a default (auto generated) browse screen, display screen and edit screen.

 

On the display screen, the fields are too many for the screen height so I changed the layout to horizontal.  Now the fields fit nicely but I have the yellow triangle on my screen with an error message reading "Expected an operator (....".   If I change back to vertical layout, error dissapears.

 

I am unable to tell which field / control has the error - how do I verify this?

 

Then also, how do I solve this?  I don't why something done by PowerApps itself would generate an error.

 

Many thanks

 

 

 

2 REPLIES 2
Super User
Super User

Re: Error when changing layout to horizontal

I just tries this by going into the settings and changing my app from portrait to landscape and I didn't get any errors. I switched it back and still no errors but some of my controls got moved around and I had to move them back into place.

 

Did you click on the yellow triangle? Normally when you do that it will show the property/formula bar for the control that is causing the issue. Then you click into the formula bar and it will show you the errors with red squiggly lines.



--------------------------------------------------------------------------------
If this post helps answer your question, please click on “Accept as Solution” to help other members find it more quickly. If you thought this post was helpful, please give it a Thumbs Up.
ChristoffBotes
Level: Powered On

Re: Error when changing layout to horizontal

Hi Jeff,

 

Thank you.

 

I did click on the yellow triangle - it shows a formula for generating an X value.  So that part of your answer defnitely helps me thank you - I wasn't sure if the formula displayed actually does relate to the yellow triangle.

 

It might be something to do with the locale on my machine - I don't use , or ; like you would expect.   For example in Excel, I have to use ; instead of a comma.  I saw that this impacts PowerApps as well.

 

I fixed it by just dragging all my controls around so I guess that overrides to the formula that calculates X / Y values so the yellow traingle dissapeared.

 

Just as a test, I switched my screen back to vertical layout and again horizontal layout and I got the same error.  Fixed it again by dragging controls around to override X/ Y values.

 

What's still confusing to me is seeing easily what field / control is selected, especially when you click a yellow traingle icon.

 

Thanks for the help.

 

 

 

Helpful resources

Announcements
firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

SecondImage

PowerApps Monthly Community Call

Next Wednesday, August 21st at 8am PDT

Top Community Contributors for July 2019

Top Community Contributors for July 2019

Let's thank our top community contributors

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

FifthImage

Dynamics 365 and Power Platform April 2019 Release notes

Features releasing from April 2019 through September 2019!

SixthImage

Power Summit Australia 2019

August 20-23rd 2019

Users Online
Currently online: 199 members 3,728 guests
Please welcome our newest community members: