cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Iro_
Helper III
Helper III

Subgrid Form missing?

Hello,

 

I use a subgrid on some of the basic forms of my portal.

 

Iro__0-1664462472638.png


Suddenly, I get the following error when I click on the 'Add invoiced company' button:

Iro__1-1664462528072.png

 

But the form is not actually missing. Here is the metadata of the basic form on which the subgrid is:

 

Iro__2-1664462637611.png

 

And here is the form of the subgrid:

 

Iro__3-1664462727121.png

 

It used to work for months. This is on production environment. Any help would be much appreciated.

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Iro_
Helper III
Helper III

Hi @ragavanrajan 

 

I tried it, it didn't work.

 

What actually worked was creating a new form (not a basic form in the portal management, but a new form in the dataverse environment for the specific table). I then selected this form in the old basic form and now it works.

View solution in original post

7 REPLIES 7
hardikv
Memorable Member
Memorable Member

Hi @Iro_ 

 

It looks like everything is properly set. However, you can restart your portal and check it again.

 

--------------------------
If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your query, Mark as a Solution so it can help other people!

Hi @hardikv 

 

I just tried this. I restarted the portal through Portal Actions and waited for a few minutes.

Unfortunately, I still get the same error. 

Is there anything else I could try?

I should mention that I installed the latest 2022 release wave two days ago.

hardikv
Memorable Member
Memorable Member

Hi @Iro_ 

 

Yes, please create a new basic form from scratch and attached to the subgrid. 

Hi @hardikv 

 

I created a new basic form and attached it to the subgrid:

 

Iro__0-1664524522585.png

 

I published all customizations, cleared cache, synched configuration through portal editor.

Still getting the exact same error.

Could this be a bug?

 

Hi @Iro_ 

 

Can you try ctrl +F5 and see if you can see the subgrid? 

 

Hope it helps.

------------

If you like this post, give it a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users to find it.

Iro_
Helper III
Helper III

Hi @ragavanrajan 

 

I tried it, it didn't work.

 

What actually worked was creating a new form (not a basic form in the portal management, but a new form in the dataverse environment for the specific table). I then selected this form in the old basic form and now it works.

Helpful resources

Announcements
Microsoft 365 Conference – December 6-8, 2022

Microsoft 365 Conference – December 6-8, 2022

Join us in Las Vegas to experience community, incredible learning opportunities, and connections that will help grow skills, know-how, and more.

Users online (1,611)