cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Stevel
Level: Powered On

App isn't opening correctly

Hi,

 

I'm launching a survey PowerApp from an Admin PowerApp. The first time it worked great and passed the parameter that I have included in the launch URL.

 

Launch("https://web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12?personId="&thisPatid);

 

Now the launch doesn't pass the parameter correctly from the browser (the target PowerApp no longer see's it) and when I launch from a published power app the launched app gets the message: "This app isn't opening correctly. This app didn't install correctly. Please try again." Session ID: 178061cf-2fdc-9baf-e6b3-6171be39c0ce

 

In the OnStart event of the target PowerApp: 

Set(thisPatId,Text(Param("personId")));

 

Please help...Steve

BTW: I logged out of PowerApps on my tablet and logged back in - same symptoms

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
PowerApps Staff CarlosFigueira
PowerApps Staff

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)
Stevel
Level: Powered On

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve

2 REPLIES 2
PowerApps Staff CarlosFigueira
PowerApps Staff

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)
Stevel
Level: Powered On

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve