cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Stevel
Level: Powered On

App isn't opening correctly

Hi,

 

I'm launching a survey PowerApp from an Admin PowerApp. The first time it worked great and passed the parameter that I have included in the launch URL.

 

Launch("https://web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12?personId="&thisPatid);

 

Now the launch doesn't pass the parameter correctly from the browser (the target PowerApp no longer see's it) and when I launch from a published power app the launched app gets the message: "This app isn't opening correctly. This app didn't install correctly. Please try again." Session ID: 178061cf-2fdc-9baf-e6b3-6171be39c0ce

 

In the OnStart event of the target PowerApp: 

Set(thisPatId,Text(Param("personId")));

 

Please help...Steve

BTW: I logged out of PowerApps on my tablet and logged back in - same symptoms

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
PowerApps Staff CarlosFigueira
PowerApps Staff

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)
Highlighted
Stevel
Level: Powered On

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve

2 REPLIES 2
PowerApps Staff CarlosFigueira
PowerApps Staff

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)
Highlighted
Stevel
Level: Powered On

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve

Helpful resources

Announcements
firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Top Community Contributors for July 2019

Top Community Contributors for July 2019

Let's thank our top community contributors

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

FifthImage

Dynamics 365 and Power Platform April 2019 Release notes

Features releasing from April 2019 through September 2019!

Users Online
Currently online: 231 members 5,336 guests
Please welcome our newest community members: