cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Ollek
Level: Powered On

Choosing from galleri do not work when testing in editor

HI,

This morning choosing a line in galleri does'nt work when testing in powerapp editor ?  xxx.selected is allways the first?  I tested this in Google Chrome.   In Edge the app chrash when loading the app in the editor.? 

 

 

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Highlighted
Ollek
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

It works well now after the relase 3.19.052.18 

Ollek
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

Hi all, and @TurboTape @_Corey_ 

it seems to work fine now.   If anyone has an other experience let me now.  If not I will close this thread.

 

Kind regards

Olle  

 

22 REPLIES 22
Community Support Team
Community Support Team

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

Hi @Ollek ,

 

Could you please check whether the Gallery's Selectable property is set to true?

GallerySelect1.PNG

 

Hope this could be helpful.

 

Best Regards.

Yumia

Ollek
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

Hi Yumia

thank you for your answer, unfortunately this was not the case. It seems to be a major fault and it start last Tuesday and I have the same error for many of my apps. The problem only seems to happen when I test run my apps in the studio not when running it normally. What happens is that the galleri.selected value does update.  In this case I work galleries showing column from SharePoint lists

What I have tested is to copy code to a new app and I done this screen for screen. When I started with the screen with galleri it work fine, Then I copy the screen were I show the column från SharePoint and it still work fine. The I copy the update screen and the error is back. If I then delete the update screen the error is still there. I can only make disappear if I goes back to an earlier version.

So it seems to be something in the connection between the galleri (SharePoint List) I choose from and the update screen where I want to update column from SharePoint.

 

Kind Regards

Olle 

Highlighted
Ollek
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

It works well now after the relase 3.19.052.18 

KKhafaji
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

Hi all

I am facing the same problem with release 3.19052.19


 

Ollek
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

@KKhafaji 

 

Hi, I did some test this morning with one the apps that I had problem, but it still work for me with version 3.19052.19. 

Which advanced parameter have you set for the app?  I have clicked every one except nr 3, the one about column chooses. 

 

Kind regards

Olle 

KKhafaji
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

Actually I face several problems with the with version 3.19052.19 , like

1- Problem with connection between Gallery and form.(If I select an item in gallery the form will not responce to the new changes , I need to re-enter the code of form-DataSource property each time i select an item in gallery.

2- Buttons not working.

3- Data Card value boxes in the form filled with Black.

4- Collection function not working properly.

I faced the same problem with several apps (powerapps platforms) , which inservice for long time. To make the thing working I need to re-enter the code of that property again. but when i save and publish the app. all the problems will came back again.


I contact the support team and , They informed me that, " It is know for them, and they working on it"

 

Best regards

Alkhafaji

TurboTape
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

Hi

 

I see you have the same issue as me and wonder if you have heard anything from the support team or found a solution by yourself?

 

 

KKhafaji
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

Not Yet

Ollek
Level: Powered On

Re: Choosing from galleri do not work when testing in editor

@KKhafaji 

 

Your problems sounds exactly the same as I had.  But now it works fine for me. Maybe versions upgrade  was'nt the solution, maybe it was something else, connected to area or something.   Hopefully there is a solution soon.

 

Kind regards

Olle     

Helpful resources

Announcements
firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

SecondImage

Power Platform Summit North America

Register by September 5 to save $200

Users Online
Currently online: 54 members 4,802 guests
Please welcome our newest community members: