cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
JosL
Level: Powered On

Datasource connection (SQL) lost!

My PowerApp uses MSSQL (azure PAAS) as data storage. I am using several tables and one view to work with. 

 

Yesterday, I added a new table to the database and added it in the PowerApp. Everything fine, saved and published 2 new versions, and today I find that the App no longer works. When I look at the data sources, all tables except that new table are in a disconnected state. There is no option to reconnect them.

 

Re-adding the disconnected tables results in a new name, and all filters in my app based on the original datasources are wiped. All references are wiped, if I want to fix my app, I seem to have to go over all places where I'm using a filter, lookup etc to get it to work again. This is not a viable option in a production environment.

 

How do I reconnect a disconnected datasource instead of readding it?

5 REPLIES 5
Highlighted
samuelJ
Level 8

Re: Datasource connection (SQL) lost!

Hi,

 

In the top left corner when editing an app, click View > Data Sources  (See below).  From here you should be able to manage all the data sources.  We have had similar problems in the past and we just deleted our connections and readded them, seems to fix it.  That way, at least the connections will have the same name as they are everywhere elsein your app.

 

TLDR: I dont know how to "reconnect" but here is how to delete a connection then add it again.  

 

dataConnections.PNG

Community Support Team
Community Support Team

Re: Datasource connection (SQL) lost!

Hi @JosL,

Could you please share a bit more about the issue within your app?

I have made a test on my side, and don't have the issue that you mentioned.

When the SQL table connection in your app disconnected from your SQL Server, it would cause the following similar issue:
11.JPG

It would prompt you that there is something wrong with your connection, you should click "Fix connection" button to re-connect to your SQL table.

 

Best regards,

Kris

 

 

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
JosL
Level: Powered On

Re: Datasource connection (SQL) lost!

It doesn't specify 'can't sign in' or something like that (as in your screenshot). they're simply greyed out and in a disconnected state. Readding them using the exact same method + account makes them active again.

 

What do you need to debug this? Because I can promise you, this is a bug. I can give you the app ID and versions in which it is broken.

Administrator
Administrator

Re: Datasource connection (SQL) lost!

adding in @GregLi to assist with this question. 

 

@TopShelf-MSFT

Agnues
Level: Powered On

Re: Datasource connection (SQL) lost!

Hey,

 

Did this get solved, I am facing similar issue now. On adding a new SQL table as datasource, all my existing flows and tables are getting disconnected. I faced this issue, two weeks ago as well. But it affected only my SQL tables, which I then removed and added again. Did the same with tables, today as well. But it is impossible to add the flows again, as the scroll bar in flows list is not functional, I can not find all of my flows, and there are over 25 flows being used.  Please help me with a solution, if any one has any idea about this!!