cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

Form not going into group

I'm hoping this is a simple one.  I created some labels, buttons, and a form.  I want to have them be in a group together, but when i hightlight them all and select Group, the form is outside of the group.  I'm sure I'm just not doing something right, but I'm having a hard time remembering what that is.

8 REPLIES 8
K-A-R-L
Level 10

Re: Form not going into group

Hi @lumberjacklurch ,

Can you please make sure you select the Form before Grouping them.

 

Press and hold CTRL + Select Items (Label, Button, and Form)

SelectForm.jpg

 

Thanks,
K-A-R-L


If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Highlighted

Re: Form not going into group

@K-A-R-L

I did select it, but it is not in the group when PowerApps creates the it.

MikeLockwood
Level 8

Re: Form not going into group

I have found the same thing is happening for me.

Thanks,
Mike L.
aorphan
Level: Powered On

Re: Form not going into group

Yes, we are also experiencing this same issue. This is a new issue that started happening recently. We have the "Enhanced group control" feature enabled. We have existing groups that contain forms. However when we attempt to add new groups, you cannot add forms. This breaks a lot of work we have put into our apps that use groups and is forcing us to use workarounds for the time being. Super frustrating!!

mfco
Level: Powered On

Re: Form not going into group

Also having this issue. I am selecting some controls + a form and when I group them, all the controls go into the group EXCEPT the form. 

I have existing groups with forms in them. If I copy and paste this group, the duplicated group contains all controls except the form.

 

Perhaps a bug was introduced in a recent PowerApps update?

Wondering if it may be related to the "Control Property Optimization" (preview) advanced setting being enabled by default now with no way to disable it.

aorphan
Level: Powered On

Re: Form not going into group

I have created a support ticket for this, ID: 119072324003012.

aorphan
Level: Powered On

Re: Form not going into group

I spoke to Microsoft this morning and raised the issue, they are aware of it. The support engineer said they will hopefully have it fixed in a month...

aorphan
Level: Powered On

Re: Form not going into group

Just to inform anyone interested, I just received another reply from support:

 

I’ve checked with my product team once again regarding the issue you’re experiencing with the enhanced group control.

 

I would like to inform you that, our team is currently working on a fix, that is the reason some of the behaviors with the ‘Form’ in all container controls are blocked(which means the ‘Form’ control from being added to an enhanced group control are blocked).

 

Once the issue is fixed, it will behave as expected. I will update you on this, once I get any response from the Product team.

Helpful resources

Announcements
firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

SecondImage

PowerApps Monthly Community Call

Next Wednesday, August 21st at 8am PDT

Top Community Contributors for July 2019

Top Community Contributors for July 2019

Let's thank our top community contributors

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

FifthImage

Dynamics 365 and Power Platform April 2019 Release notes

Features releasing from April 2019 through September 2019!

SixthImage

Power Summit Australia 2019

August 20-23rd 2019

Users Online
Currently online: 167 members 4,088 guests
Please welcome our newest community members: