cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
johnmarlowe
Level: Powered On

Registering Error when trying to add a flow

Hi 

I'm trying to add a flow into Powerapps and I keep getting a "Registering Error" Message.

When nI try running the flow outside of powerapps, it executes as succesfully and as expected, however I'm frustrated that I keep getting this message when trying to add it in to Powerapps.

 

Has anyone come accross this and knows why this happens?

 

Thanks

Andrew

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support Team
Community Support Team

Re: Registering Error when trying to add a flow

Hi @johnmarlowe,

 

Could you please share a bit more about the error message within your app?

Do you mean that you faced this issue when you added a flow into your app?

 

I have made a test on my side and don't have the issue that you mentioned. The user @mokhawaja has faced same issue with you, please check the response within the following thread:

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/Error-on-adding-a-flow-run-SQL-query-to-power...

 

If you added a "Request - Response" action (use it to return data to your app) within your flow. please check if you have typed proper JSON schema format within the "Request - Response" action. In other words, please check if there are some columns which did not have its type defined within the JSON schema.

 

In addition, please take a try to re-create your flow and then register it within your app again , check if the issue is solved.

 

Best regards,

Kris

 

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
3 REPLIES 3
Community Support Team
Community Support Team

Re: Registering Error when trying to add a flow

Hi @johnmarlowe,

 

Could you please share a bit more about the error message within your app?

Do you mean that you faced this issue when you added a flow into your app?

 

I have made a test on my side and don't have the issue that you mentioned. The user @mokhawaja has faced same issue with you, please check the response within the following thread:

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/Error-on-adding-a-flow-run-SQL-query-to-power...

 

If you added a "Request - Response" action (use it to return data to your app) within your flow. please check if you have typed proper JSON schema format within the "Request - Response" action. In other words, please check if there are some columns which did not have its type defined within the JSON schema.

 

In addition, please take a try to re-create your flow and then register it within your app again , check if the issue is solved.

 

Best regards,

Kris

 

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
johnmarlowe
Level: Powered On

Re: Registering Error when trying to add a flow

Many thanks - I'd used the sample payload to create the schema but had neglected to check that all the data types were declared, as per your suggestion. Having done this now it appears to be working and has solved the issue.

 

Thank you

Andrew

tommysantos141
Level: Power Up

Re: Registering Error when trying to add a flow

In case this helps anyone, I just had that issue pulling data form an external system. I combed through the JSON output field by field and when I use the "Use sample payload to generate schema" option and paste in a sample, the resulting schema doesn't like NULL data values. I made all of those "" and PowerApps took it.