cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
NigelP
Level 8

version 3.19074.24 drop down differences between studio preview mode and running the published PowerApp

Hi 

 

I have a Drop down whose source is a list.  In the OnChange property I have :-

 

If(!gFirsttimeApprovalDashboard,

Set(gFirsttimeApprovalDashboard,false);

Navigate('Approval Dashboard Screen', Fade)

)

 

If I use the Preview in the PowerApps Studio, this works fine.  The screen is refreshed and the new value in the drop down is used to filter the gallery.

 

If I run the published PowerApp then then after the first time,  the changed value is not used to filter the gallery and the gallery is not refeshed.

 

Regards

 

Nigel

1 REPLY 1
Community Support Team
Community Support Team

Re: version 3.19074.24 drop down differences between studio preview mode and running the published PowerApp

Hi @NigelP ,

Could you please share a bit more about the Filter formula you used in your Gallery?

Could you please show more details about the issue within your app?

 

Based on the issue that you mentioned, I have made a test on my side, and don't have the issue that you mentioned. The screenshot as below:3.JPG

 

4.JPG

Add a Dropdown control, set the Items property to following:

Choices('20190701_case7'.Status)   /* <-- Status is a Choice type column in my SP list */

Add a Gallery, set the Items property to following:

Filter('20190701_case7', Dropdown1.Selected.Value in Status.Value)

Please check if you have typed a proper Filter formula within your Gallery Items property. On your side, you may type the following formula:

Filter('YourDataSource', FilteredColumn = Dropdown1.Selected.Value)

The published app screenshot as below:Test.gif

 

Also please consider take a try to turn off the "Improved app rendering (final validation)" option and "Explicit column selection" option within Advanced settings of App settings of your app, then re-publish your app, check if the issue is fixed.

 

If the issue still exists, please consider re-create a new app based on your data source, then try above solution again, check if the issue is solved.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Helpful resources

Announcements
firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

SecondImage

Power Platform Summit North America

Register by September 5 to save $200

Users Online
Currently online: 52 members 4,849 guests
Please welcome our newest community members: