cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
ggoodnight
Level: Powered On

Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

There appears to be a bug in the Yammer task which is fired when a new message in a group is posted.  The flow is failing with the following message.

 

InvalidTemplate. Unable to process template language expressions for trigger 'When_there_is_a_new_message_in_a_group' at line '1' and column '5755': 'The execution of template trigger 'When_there_is_a_new_message_in_a_group' failed: the result of the evaluation of 'splitOn' expression '@triggerBody()?.messages' is of type 'Null'. The result must be a valid array.'.

 

Can anyone else confirm this is an issue?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Pratik_Patel
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

We have deployed the fix in all the regions. Please let me know if anyone is still having the same issue.

View solution in original post

10 REPLIES 10
Community Support Team
Community Support Team

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

Hi ggoodnight,

 

I’m trying to reproduce this issue on my side.


The simple flow is triggered by “Yammer – When there is a message in a group”. However, when I post a message in the group, the flow doesn’t trigger.


I will keep an eye on the flow. Not sure if there is some delay on the message sync.

 

Best regards,
Mabel Mao

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
ggoodnight
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

Hi Mabel,

It appears to trigger, but it isn't showing up under "Run History".  The way I am able to tell that it has failed is it is showing up under "Recent Activity".

 

1.JPG

 

Clicking on it from there you can see what the real problem appears to be.

 

2.JPG

 

One thing I have tried is to set "splitOn" to off.  This causes the trigger to work, but it is causing the rest of the flow to fail because the "triggerBody" object doesn't appear to be getting set.

 

Thanks,

Grant

ggoodnight
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

Still waiting on a solution to this problem.  Is anyone else having this issue?  This is very frustraiting.  This has been working fine, at least this part of it, and it has now been down for 5 days.

Martin91011
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

Hi

 

Yes I have the same issue currently.

 

The trigger error says:

 

InvalidTemplate. Unable to process template language expressions for trigger 'When_there_is_a_new_message_in_my_followed_feed' at line '1' and column '4328': 'The execution of template trigger 'When_there_is_a_new_message_in_my_followed_feed' failed: the result of the evaluation of 'splitOn' expression '@triggerBody()?['messages']' is of type 'Null'. The result must be a valid array.'.

 

 

It doesn't seem to make a difference when changing the split on button on/off. I have tried reconnecting to email and yammer. I have also tried both yammer triggers (following feed + specific group). I'm pretty sure the trigger is the problem as I tried removing the condition too.

 

Thanks

ggoodnight
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

Okay so clearly this is a bug.  Perhaps @merwan or @tpalmer could help us get this resolved??

 

We now have confirmation from mulitple people this is a bug and the trigger is failing.  I tried again today to create a completly new flow and the task failed again with the same "InvalidTemplate" message.  My company uses this to link Yammer and Visual Studio for task creation, so I need to get this back to operational.

Microsoft matthauger
Microsoft

[Deleted]

[Deleted]

Pratik_Patel
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

Yes, we have identified the bug and we are in the process of deploying it. ETA: by 2pm PST to all regions. I will send a message again once this is deployed to all regions.

Pratik_Patel
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

We have deployed the fix in all the regions. Please let me know if anyone is still having the same issue.

View solution in original post

ggoodnight
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

This appears to have fixed the issue.  The trigger completed.  Thank you for your help!

Martin91011
Level: Powered On

Re: Appears to be a bug with Yammer "New Message in Group" Task

Thanks for the fix!

This has made my day x100 better Smiley Very Happy

Helpful resources

Announcements
firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

firstImage

Incoming: New and improved badges!

We've given our badges an overhaul and also added some brand new ones!

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Power Automate Community Video Gallery!

Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (3,772)