cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Charles-v-D
Helper V
Helper V

Approval connector fails in Solution based flow

Hello all,

 

In order to use the "call a child flow" I'm being forced to work from within a Solution. When I add the action "start & wait for a Approval" I get an error message that the connection can't be made. See picture below. Doing the same outside a solution does not give the error....

 

Has anyone had the same issue, and if so, were you resolve it?

Any feedback is welcome!

 

solutionerror.JPG

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
HernanRamirez
Advocate I
Advocate I

Hi everyone!

I got response from Microsoft with a new suggest:

You have to create a new "Connection Reference (Preview)".

Inside your [Solution] -> [New] -> [Connection Reference (Preview)] -> Create!

Then try again create a new flow or edit one, and create an approval with this new connection.

 

Thanks to all!

@Charles-v-D Can you try this?

 

ConnApprovalsInsideSolutions.png

 

View solution in original post

19 REPLIES 19
CFernandes
Super User III
Super User III

@Charles-v-D 

 

I would suggest logging off and close the current browser window, clear cache and start a fresh session to check if you continue to face the same issue. 

 

If that does not work, Can you go to Data -> Connections and select and delete the current connection with Approval and come back to the Power Automate app and create a new one.

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

@CFernandes Thanks for your quick answer! I had already tried first option: log off etc. etc... no resolution.

I had thought about the second option: remove the approval connection... But I only see one Approval connection for my entire environment.. and there are active flows using Approvals.. won't those flows "break"?

 

Regards

charles

 

@Charles-v-D I have seen the problem in the past and still able to reproduce it.

 

CFernandes_0-1600330135330.png

 

  • What I did was, I navigated to connection pane, +New connection, back to solution,
  • It automatically selected the connection and it worked for me.

 

CFernandes_1-1600330252860.png

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

 

 

@CFernandes the "issue" you show is not what I'm seeing. I don't get the screen you show where you already have to select the type of approval... before that I already get the mentioned error.

 

when you say you go to connections... that is in under DATA right? and do you first delete the existing Approval  connector? I just added a second connector, but that did not solve the problem.....

 

And if you first delete, will that break my running flows that also use that connector?

 

Regards

Charles

 

 

@Charles-v-D Do not delete the old connection!!

 

What you can try is, Navigate to connection, Click on +New Connection, 

CFernandes_1-1600336491498.png

 

Search for Approval and Add a new Connection. Go back to the Solution and see if that resolves the problem. 

 

CFernandes_0-1600336320702.png

 

@CFernandes 

 

Done... same issue persists 😞

 

 

@Charles-v-D  Ohh No.. I think we tried all the basic troubleshooting, can you open a Ticket with https://admin.powerplatform.microsoft.com/support 

 

I am sure they will be able to resolve the problem and if you get a resolution, please let me know. 

@CFernandes  Thank you trying to help me out! 

HernanRamirez
Advocate I
Advocate I

I have the same issue. I use the approvals inside solutions frequently, and this problem is new, maybe starting a few days ago. 

I test it in many tenants and get the same behavior. 

We need help from Microsoft soon!

Thanks!

HernanRamirez
Advocate I
Advocate I

Hi @Charles-v-D any update of this issue?

Could you solve it? How?

 

Thanks!

Hernan

@HernanRamirez Hey Mate, You might want to also raise this Microsoft Support. https://admin.powerplatform.microsoft.com/support 

already done, no feedback yet

not yet, ticker raised with MS

@Charles-v-D If you get an update from them, please share it with the community...

I got the same issue too.  Is there any update from Microsoft?  Thanks!

HernanRamirez
Advocate I
Advocate I

Hi everyone!

I got response from Microsoft with a new suggest:

You have to create a new "Connection Reference (Preview)".

Inside your [Solution] -> [New] -> [Connection Reference (Preview)] -> Create!

Then try again create a new flow or edit one, and create an approval with this new connection.

 

Thanks to all!

@Charles-v-D Can you try this?

 

ConnApprovalsInsideSolutions.png

 

View solution in original post

we just received the same message from Microsoft... will try tonight

@HernanRamirez initially, I was not able to selectec the Approval connector, but 24 hours later it as there. This approach works for me!

 

Thanks for all the support and suggestions!!

AndyTuke1
Advocate I
Advocate I

I'm still having this issue occur in a new flow solution I'm building.  I have a child flow with an approval step.  I created a Connection Reference like so

AndyTuke1_0-1612368611736.png

and in my approval step used that connection. 

AndyTuke1_1-1612368731798.png

 

The parent always fails with the error

Failed to parse invoker connections from trigger 'manual' outputs. Exception: Could not find property 'headers.X-MS-APIM-Tokens' in the trigger outputs. Workflow has connection references '["shared_approvals_1"]' with invoker runtime source.

 

As soon as I take the approval step out it works fine.  Any suggestions anyone?

 

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Users online (3,014)