cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Rfla
Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

Condition problems?

Anyone else having problems with flows connected to SP lists or similar.

I have a very simple flow just to locate the problem.

 

Before I save the flow: (notice the Title column in the condition)

 

before.png

 

 

11 REPLIES 11
Rfla
Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

The post was cut.

Here the rest:

 

After i save the flow it shows this: notice the title column again:

after.png

Rfla
Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

The advanced condition shows : @contains(item()?['Title'], 'test')
Is this correct? Im used to seeing triggerBody() and not Item()?

Anyway the flow is not working.
Am I missing something basic? I tried to replace item with triggerBody.
Any yes the list have an item that has a title containing test. 🙂
after_1.png

 

Thanks for reporting this.

We already create a bug and the fix is on the way.

 

 

In the example given, and since the output from Sharepoint Get Items is an array... will the "Condition" block apply to each array item? Or do we need to use "Filter array" instead, and apply "Filter array output" as the input for "Apply To Each"?

 

BTW, the bug also happens with Array Filter; i.e. when you implement Recurrence trigger+Sharepoint Get Items+Array Filter.

 

Hi, has this been fixed?

@kkurni fix been deployed? 🙂 thanks for any feedback

Yes, this should be fix now.

 

There was a problem with conditions for multi values which returned from GetItems Action.

The condition should be wrap inside for each.

 

You should see this flow instead.

(but if you still the old one, would you mind to try to recreate a new one ?)

 

Conditons get Items.png

Hmm seems to be adding a second for each as soon as I select a SP field to be added in either subject or body. And therefore not able to save it. If I drag the condition outside the first for each container, the flow is not taking into account the condition. It runs the action against all items/or none, regardless of the condition? Made a new flow. @kkurni

I cannot repro this on my ends.

 

@Rfla, But does it work when you make a flow ?

 

Thanks

Ok In my last test I did it agains a SP list of type tasks. Will try the again agains a regular SP list and get back to you @kkurni

I am still facing the condition problem. It still does not seem to be working for me.

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (31,100)