cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
rhia
Level: Powered On

Content Type & Content Type ID coming back blank!

Hey folks ...

 

I'm super confused. I'm doing something I'd think would be fairly simple ... Trigger on "when a file is created" ... and then trying to just get the Content Type or Content Type ID (preferrably ID) from it. They're both default properties from the trigger ... but when I try to either look at them directly, or pull them into variables, they come back blank.

The library is content type enabled, there are several content types in it, the test item I'm triggering on is a Document Set that certainly has a name & ID but Flow seems to disagree with me...

 

 

The notification I get is "// ////" because it's all empty... 

 

What am I missing here?!

Thanks for any help you can offer!

Rhia

6 REPLIES 6
Super User
Super User

Re: Content Type & Content Type ID coming back blank!

@rhia:

 

To the best of my knowledge, Flow is not yet "content type aware" and does not yet function with document sets.

 

You may be better of using a Designer 2010 style workflow for your requirement.  Alternatively, you may be able to get where you want to go by using the "Send an HTTP Request to SharePoint" action and calling  one of the SharePoint web services

 

If this answers your question, please mark your psot as Solved.

 

Scott

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott
rhia
Level: Powered On

Re: Content Type & Content Type ID coming back blank!

Hi Scott - 

I'm not sure that answers it, but, it's interesting regardless.

My issue issue is that I can't pull back any of the data - even data showing in columns - regarding a content type. For example, in a column in my SP list, in the view I've selected, I've got the name of the Content Type displaying. Yet ... even when I pull that back ... it's blank! Is that expected?

Cheers,

Rhia

Highlighted
Community Support Team
Community Support Team

Re: Content Type & Content Type ID coming back blank!

Hi @rhia,

 

Content type and Content type ID are now available for flow.

Please make sure you have clicked Yes under Allow management of content type of the library.

I have made the following flow for testing. Before creating the flow, I have enabled content type of the library.

1.PNG

Then create a flow likes below. when a file is created in the library, a notification with Content type id and Content type name will be sent to me.

2.PNG3.PNG

Please try again with it.

Please check the following doc on library Content type for a reference:

https://support.office.com/en-us/article/add-a-content-type-to-a-list-or-library-917366ae-f7a2-47ad-...

 

Best regards,

Mabel

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
rhia
Level: Powered On

Re: Content Type & Content Type ID coming back blank!

Hi Mabel - 

Thank you for your response.

Unfortunately, this is exactly what I am doing and receiving a blank value.

Content types are allowed in the library - there are several already in there - so "allow management of content types" is already enabled.

Thoughts?

rhia

Community Support Team
Community Support Team

Re: Content Type & Content Type ID coming back blank!

Hi @rhia,

 

The issue could not be reproduced by me. Could you share more details on your SharePoint library settings?

You mentioned that you are trigging on a Document Set, so I have made another test by adding Document set into the library, then create a document set triggered the flow properly. Of course, it returned proper Content type and Content Type ID.

Could you take a try with another library?

 

Best regards,

Mabel

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
rhia
Level: Powered On

Re: Content Type & Content Type ID coming back blank!

Hi Mabel - 


Thank you for your responses. I was able to get what I needed using the HTTP SharePoint Request as pointed out by @johnnliu on Twitter. 

I will try to get the document set content type again on another library when I have a moment to test, and will et you know!

Cheers,

 

Rhia

Helpful resources

Announcements
firstImage

Better Together Contest Finalists Announced!

Congrats to the finalists of our ‘Better Together’-themed T-shirt design contest! Click for the top entries.

firstImage

Incoming: New and improved badges!

Look out for new contribution recognition badges coming SOON!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Community Summit North America

The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (4,479)