cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
BeatriceL123
New Member

Creating checklist in Update Task Details

When I add action "update task details" to create checklist items (from Excel) in my planner (via Power Automate) for some reason, the newly created checklist items are being put into ALL my tasks. I don't want the checklist to show up in all my tasks. I have 5 tasks and want to update 2 tasks with checklists (checklist is different for each task/never the same). 

 

Here's is the Excel (table 1/tab 1) - used for "create a planner task" - these are my 5 tasks I want to drop into teams planner via power automate. I am able to create a flow and successfully added the below into my to do bucket in planners. so not issue here.

BeatriceL123_0-1659792332231.png

The issue is when I try to add the checklist using action "Update task details"

My Excel tab 2 (table 2) I need checklist 1-3 added to a task "call hotel" then I need 4-6 added to another task "create NF event" 

BeatriceL123_1-1659792418512.png

The flow I am running does not have an error message upon test. However, the output/final result is NOT what i want.

 

Issue: checklist 1-6 is appearing on task 2-5 but not Task 1 (see table 1 rows 3-6). This is obviously not what I want. What I want is checklist 1-3 added to a task "call hotel" and checklist 4-6 added to task "create NF event" 

 

My output is that checklist 1-3 is going to the right task (yay). But checklist 1-6 is showing up on 4 out of 5 task. So the final product is 10% right and 90% wrong. 

Planner: circle is right (I added three checklist items to "Call Hotel" but all the rest of my tasks gained 6 checklist items and THAT IS WRONG. There must be some type of loop causing it or I am not directing it properly - either way user error. I'm new to Power Automate.

BeatriceL123_2-1659792902257.png

Flow details

The expression used below is: 

if(equals(items('Apply_to_each')?['Completed'],'FALSE'),true,false)

BeatriceL123_3-1659793048500.png

 

BeatriceL123_4-1659793077023.png

Can someone with more experience please help me figure out what I'm doing wrong? 

Thank you so much

 

 

 

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-xiaochen-msft
Community Support
Community Support

Hi @BeatriceL123 ,

 

The cause root is that you didn't clear the variable each time through the loop.

So you can insert a 'set variable' action into 'apply to each' action to clear the array variable.

vxiaochenmsft_0-1660025251178.png

vxiaochenmsft_1-1660025298935.png

 

Best Regards,

Wearsky

View solution in original post

1 REPLY 1
v-xiaochen-msft
Community Support
Community Support

Hi @BeatriceL123 ,

 

The cause root is that you didn't clear the variable each time through the loop.

So you can insert a 'set variable' action into 'apply to each' action to clear the array variable.

vxiaochenmsft_0-1660025251178.png

vxiaochenmsft_1-1660025298935.png

 

Best Regards,

Wearsky

Helpful resources

Announcements
October Events

Mark Your Calendars

So many events happening this month - don't miss out!

 WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Register for a Free Workshop.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Users online (4,092)