cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Date picker format in Forms

I am using Forms in my personal O365 account and when I setup a date picker it defaults to the US format of dd/mm/yyyy instead of what I need which is dd/mm/yyyy. My Office 365 account is set to the location of Australia and English is set to English (US) when I set it to English (UK) it doesn't affect the date picker

 

Can someone help please?

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @Anonymous ,

 

Does this date format have any effect on your creation of Flow? If so, please let us know.

 

If it has no effect on the creation of Flow, but it has caused you trouble, I recommend you to submit your question to the MS Forms community, where you can get more detailed answers:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Forms/ct-p/MicrosoftForms

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

HI @Anonymous 

 

Yeah, it's a mess, I know. I get complaints like this, but I warn people to double-check. I think this is something that Microsoft needs to address and fix, or at least provide clear guidelines on where the settings are fetched. 

 

I recommend submitting an idea here:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Automate-Ideas/idb-p/FlowIdeas

 

Sorry, I can't help more, but as you pointed out, this is something that needs to be fixed.

 

I hope this helps.

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

View solution in original post

6 REPLIES 6
manuelstgomes
Super User II
Super User II

HI @Anonymous 

 

I think the calendar picker picks up the browser settings and not the O365..

 

But O365 mingles a little bit the configurations. My instance shows up content in English and Portuguese and PT and US regional settings. Honestly it's tricky. For example here's my calendar in a form:

2019-12-16 14_33_18-Microsoft Forms.png

 

Control is tricky but could you please try to check if, changing your regional settings in your browser / OS, it changes?

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

Anonymous
Not applicable

Browsers.jpgAs you can see above the browser settings (not my PC settings which are in the correct region and date format) are clearly causing the problem. Also it doesn't matter what the browser setting is when you create the form, it matters what browser you are using to view and complete the form as both change when using different browsers.

 

  • Firefox (setting correct)
  • Microsoft Internet Explorer 7 (correct date format)
  • Microsoft internet Explorer for Windows 10 (correct date format)
  • Microsoft Edge Beta (Chromium) (incorrect date format)

Problem is I don't know where in the browsers you set the date format.

As others who are using the form are seeing the incorrect date format so I need to know where the settings are.

Either all of the browsers above are honouring my PC system settings except Edge Beta or I am missing where the date format is. When I look at IE7 it appears to use the PC region/date settings but its not obvious in any of the other browsers

v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @Anonymous ,

 

Does this date format have any effect on your creation of Flow? If so, please let us know.

 

If it has no effect on the creation of Flow, but it has caused you trouble, I recommend you to submit your question to the MS Forms community, where you can get more detailed answers:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Forms/ct-p/MicrosoftForms

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

HI @Anonymous 

 

Yeah, it's a mess, I know. I get complaints like this, but I warn people to double-check. I think this is something that Microsoft needs to address and fix, or at least provide clear guidelines on where the settings are fetched. 

 

I recommend submitting an idea here:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Automate-Ideas/idb-p/FlowIdeas

 

Sorry, I can't help more, but as you pointed out, this is something that needs to be fixed.

 

I hope this helps.

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

Thanks, it is forms related so will do as suggested (couldn't find the forms forum) thanks for the link.

Anonymous
Not applicable

Thanks.

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Users online (22,422)