cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
karl_oliverio
Resolver I
Resolver I

Failed during HTTP send Request

Hi,

 

I am adding my flow to my powerapps but I encountered this error. I already tried running it manually on the flow and it did not return any error and it was successfully completed. I tried adding this flow on other app but I still got the same error

 

New error.PNG

27 REPLIES 27
sijosimo
Regular Visitor

https://sergeluca.wordpress.com/2020/05/24/power-apps-calling-flow-solving-the-failed-during-http-se...

Might be a problem with co-authors of the flow 😞

This bug should be fixed asap from MS

packnology
Helper II
Helper II

Hi,

 

I'm having the same "failed during http send request" error when adding a flow to an app. I'm not using an array parameter. The app is not shared. I am the org admin and author of both the app and the flow. Are there any useful updates from MS about what causes this issue? I have created a support ticket, but given the many reports on this issue I thought it might have been resolved by now (1 year on...).

 

Thanks,

Greg

Crocus
Regular Visitor

This issue fixed for me when I changed the 'Run Only Users' configuration.

 

I changed the source drop down to "Provided by run-only user", instead of using a connection.

 

Screenshot 2021-06-22 135424.png

HugoM
New Member

It may be an issue with the credentials set in the Power Automate flow itself. Per my research in the Internet, the solution to an issue I had was to disconnect and reconnect the flow to the power app. I would get the exact same error you mentioned. I updated the authorized user connections on the flow itself and reconnected, no problem. 

JavierReyes
New Member

The solution to this is very annoying and simple. i've had this error before and the solution for both case was diferent.
1- In the first case the schema was incorrect so i had to fix the schema converting the format to a valid JSON  format

 

2- second case, i  created a new flow, somehow that worked 

Deleting the Trigger is not enough. The entire Flow needs to be recreated by "Save as a copy" or by rebuilding the Flow. It is as if the Flow became "stale" and stopped communicating with Power Apps, hence the http send (communication) problem.

I have found some information about this : "You will get errors if you start adding actions to the flow after you connect it to Power Apps. Therefore, you need to add all the connections/actions before adding the flow to your PowerApps button."

How to pass field values from a Canvas App to Power Automate(flow) – Part 1 – immersivecoder

In order to pass multiple variables, to a Flow, create a Collection, convert it to a JSON object and pass that JSON object as one parameter to the Flow. See this article : How to pass field values from a Canvas App to Power Automate(flow) – Part 1 – immersivecoder

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Users online (1,189)