cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Helper I
Helper I

Flow Approval Condition not working!!!!

I'm using the approval flow template "Send form responses for approval" and it doesn't seem to matter if I approve or reject the approval request, the condition always returns as false!

 

The Start an approval step has outputs to condition; condition is "Response is equal to Approved" but when I approve the request by email, the condition is not accepted. 

 2019-02-14 15_18_43-Edit your flow _ Microsoft Flow.png2019-02-14 15_19_53-Run History _ Microsoft Flow.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Solution Sage
Solution Sage

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Hi @knotta,

I have checked the templates of the Approval in Flow.

I think it’s a mistake of this template ‘Send form responses for approval’.

3.png

The condition value should be Approve.

I will raise this issue to MS team.

Thanks for your attention.

Best Regards,

Zhongys

View solution in original post

15 REPLIES 15
Highlighted
Resolver III
Resolver III

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Hi @knotta

In  your condition, try with "Response" is equal to "Approve", not Approved.

Loose the "d".

 





Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Flownaut!





Highlighted
Helper I
Helper I

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Yeah, I found that about 5 minutes after posting. 

 

Of course, begs the question why Microsoft's own TEMPLATE has that error. Here is the UNCHANGED template:2019-02-15 10_43_17-.png

Highlighted
Solution Sage
Solution Sage

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Hi @knotta,

I have checked the templates of the Approval in Flow.

I think it’s a mistake of this template ‘Send form responses for approval’.

3.png

The condition value should be Approve.

I will raise this issue to MS team.

Thanks for your attention.

Best Regards,

Zhongys

View solution in original post

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Dear Team,

I am currently having the same issue with my flow. The email that goes out after an approval or rejection is made is the same thing for the second approver. I used "Response is equal to Approve" as my condition yet i am not getting the desired outcome. 

Attached is a screenshot of my condition.

Kindly assist.

Approval.png

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

I have the same issue, losing the 'd' in Approved doesn't help...

 

Highlighted
Super User III
Super User III

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Don't use the Start an approval as that is no longer supported or works. Instead use Start and wait for an approval or possibly Create an approval.

Then use Outcome is equal to Approve. The Response is equal to Approve is not the current working action.

Rob
Los Gallardos
If I've answered your question or solved your problem, please mark this question as answered. This helps others who have the same question find a solution quickly via the forum search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. Thanks.

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Thank you, it worked after I changed 'Response' to 'Outcome'

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

This worked for me.

Thank you very much.

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Hey @RobElliott

 

It is still not working in my case. Kindly check it. aaaaaaa.JPG 

Highlighted
Super User III
Super User III

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

@mirtiza you say it's not working, but what's not working? Are you getting an error message in the flow? Is it always going down the ref If no channel after the approver has approved it? It looks like you are saving the approval to a SharePoint list so what's in the column where you are saving the approval decision? Just saying it doesn't work gives us no clue as to what's happening.

Rob
Los Gallardos

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Sorry @RobElliott  my Question was not clear. 

The problem is my condition was not working. I want to update item when approver approves. The flow has no error but the problem is when the approver approves, the Condition was not proceeding forward.

May be Condition is not True thats why it wont proceeding forward. Kindly help me to do this  

 

Highlighted
Super User III
Super User III

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

@mirtiza one thing you need to check is that there isn't a space after the word Approve in the Condition as that's quite a common error. When you've checked that could you run the flow and post a screenshot of what happens at the condition and the actions after it.

Rob
Los Gallardos

 

Highlighted
New Member

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Exactly! 

Must have Outcome instad use Response

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

Hi Rob, 

 

If the outcome is Approve, it should send an email to me saying that the doc has been approved. If it is rejected, then an email should be sent saying that the doc had been rejected. However, regardless I approve or reject, I still receive the reject email. 

Highlighted
Super User III
Super User III

Re: Flow Approval Condition not working!!!!

@Selenayk please post a screenshot of your flow and what the condition is. Without that there is no way we can work out what's going on.

Rob
Los Gallardos

Helpful resources

Announcements
firstImage

Super User Program Update

Three Super User rank tiers have been launched!

firstImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

Top Solution Authors
Users online (5,923)