cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
PhilH1
Frequent Visitor

Flow runs correctly but create item does not work

Hi,

 

I have a flow that triggers when a Form is submitted. 

 

The flow should create an item in a SharePoint list. The flow runs successfully but no new item is created. The flow has worked previously.

 

Where should I be looking to find out why it is not working?

 

Thanks

 

Phil

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
PhilH1
Frequent Visitor

I have discovered the problem.

One field in the form is a look up to another SharePoint list. When I entered a name that was not on that look up list then the form failed. Unfortunately the error message did not say why it had failed.

I have now added the name and the form works again.

Thank you for your help.

Phil

View solution in original post

6 REPLIES 6
ScottShearer
Super User
Super User

@PhilH1 

The first thing to do is to take a look at the output of the trigger and each action in a run.  That should tell you why the item was not created.

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott

Hi @ScottShearer ,

 

thanks for your help. The outputs in the get response details is all the data submitted via the form so that part has worked but it has not created the item in the list despite saying the flow has run successfully.

 

Thanks

Phil

ScottShearer
Super User
Super User

@PhilH1 

Please post a screen shot of your Flow and also a run.

  •  
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott
PhilH1
Frequent Visitor

I have discovered the problem.

One field in the form is a look up to another SharePoint list. When I entered a name that was not on that look up list then the form failed. Unfortunately the error message did not say why it had failed.

I have now added the name and the form works again.

Thank you for your help.

Phil

Hi @ScottShearer,

In my case I have a flow which gets executed when a new item is created and the item gets updated In sharepoint list with specific Project Type(Dev, Testing, Maintenance, CSS). For all the other project type its getting updated except CSS. My flow is running successfully but Item is not getting updated.

@Uthhra 

I suggest creating a new post for your issue.  If you @ mention me, I will try to respond.  Please include screen shots of your Flow.

 

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott

Helpful resources

Announcements
Power Automate News & Announcements

Power Automate News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Automate community.

Community Calls Conversations

Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Power Automate Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Users online (1,456)