cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
ABT-263
Regular Visitor

Get items failure - some data are missing.

Dear all,

I’m utilizing Lists platform and RPA to track my work status, but I just run into some problems.
Goal : I manually update the information on Lists, and RPA can send stakeholders a progress report email every Monday. 

 

Screenshoot of Lists:

To exclude those approved item, only "Approval Received Date" is blank will be demonstrated. For example, 13 items are listed in this table.

ABT263_1-1632150407121.png

 

 

My RPA structure is like :

1. Recurrence (weekly)

2. Get items – ODATA Filter:ApprovalReceivedDate eq null "

3. ”Filter array (Choose a specific project)

4. Parse JSON --> Select --> Create HTML table
5. Send an email

 

Interestingly, I found some of items were not listed in the “Get items “ step, but I just still can't figure out the reason. Could any one help me?

 

Email screen shot: Only 5 items succeed, and the rest of items are missing

ABT263_0-1632150338524.png

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
ABT-263
Regular Visitor

@eric-cheng 

With or without the filter, the total count are 100!

It seems like, Get Items returns only 100 rows one time, and I can input "9999999" in Top Count to overcome the error. Thank you Eric for point out the problem!!

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Power-Automate/Flow-Get-Items-returns-only-100-entries-w...

quot-Top-Count-quot/m-p/107996#M15606 

 

ABT263_0-1632196513876.png

 

 

View solution in original post

4 REPLIES 4
eric-cheng
Solution Sage
Solution Sage

Hi @ABT-263 ,

 

Without seeing your flow, it will be hard to diagnose your issue.  It looks like the Get Items returned only the first 5 rows.  Do you have a top count in your step or another filter?

 

--------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark my post as a solution
If you have found my response helpful, please give it a thumbs up

Connect on LinkedIn

ABT-263
Regular Visitor

Hi, @eric-cheng 

Thanks for your response.  But the top count is default (all) and other field are blank now.

ABT263_2-1632183368635.png

 

ABT263_1-1632183123954.png

 

 

eric-cheng
Solution Sage
Solution Sage

Hi @ABT-263 ,

 

Thanks.  How many records is in your list?

 

Can you also try these two actions:

 

1) Add compose after your Get Items, run it and check in the flow history how many items are returned?

 

ericcheng_0-1632183775438.png

 

2) Remove the filter, run it and check the flow history again.  How many items are returned now?  Can you find some of the missing records?  What is the value for ApprovalReceivedDate for these items?  

 

Lastly, can you go to your Get Items settings and see if it similar to the below

ericcheng_1-1632183933185.png

 

--------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark my post as a solution
If you have found my response helpful, please give it a thumbs up

Connect on LinkedIn

 

 

ABT-263
Regular Visitor

@eric-cheng 

With or without the filter, the total count are 100!

It seems like, Get Items returns only 100 rows one time, and I can input "9999999" in Top Count to overcome the error. Thank you Eric for point out the problem!!

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Power-Automate/Flow-Get-Items-returns-only-100-entries-w...

quot-Top-Count-quot/m-p/107996#M15606 

 

ABT263_0-1632196513876.png

 

 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Users online (1,250)