cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Dimitri-VDL
Advocate IV
Advocate IV

JIRA Connector issue

Hey all

 

I am trying to create a Connection to JIRA in MS FLOW and PowerApps but in Flow I am getting

this:

 Something went wrong. Please try again later. 

and in PowerApps I am getting this:

 

{
  "error": {
    "code": 401,
    "message": "Please check your credentials and try again.
.... some html ....
   <title>Unauthorized (401)</title><p>Encountered a <code>&quot;401 - Unauthorized&quot;</code> error while loading this page.</p>\n                            Basic Authentication Failure - Reason : AUTHENTICATED_FAILED
    "source": "europe-001.azure-apim.net",
    "path": "choose\\otherwise",
    "clientRequestId": "0fc0ddf9-63a9-4841-8cca-e79e15e9ce34"
  }
}

Sessie-id: 6e17fb1f-a0bc-4fe0-95b8-fd2243364f13

Note that I am admin on JIRA.

The instance I am trying is:

https://jira.domainName.com

username is my account email address

and I have created an API token as well on https://id.atlassian.com/manage.

 

I am located in Belgium (Europe) so no location restrictions.

 

Any suggestions please?

 

Thank you.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi, no no, I had a case with Microsoft and a brief further description here: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps-Formerly/JIRA-connector-issue/m-p/322223#M92...

 

After investigating with Microsoft it seems that the connection to On Prem server and its authentication is not supported anymore since July and there is NO alternative ... This was the issue 🙂

 

Kind regards

View solution in original post

4 REPLIES 4

When I had set up the Jira connector, I had to use the Jira URL of https://domainname.atlassian.net. 

 

*The Domain Name might be your company name. It's basically the root URL.

Hi and thank you for replying!

 

However this doesn't solve the issue.

If that does not help, are you sure of the API token being input? Is there a mismatch between the username and the API token?

Hi, no no, I had a case with Microsoft and a brief further description here: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps-Formerly/JIRA-connector-issue/m-p/322223#M92...

 

After investigating with Microsoft it seems that the connection to On Prem server and its authentication is not supported anymore since July and there is NO alternative ... This was the issue 🙂

 

Kind regards

Helpful resources

Announcements
MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

New Process Advisor Capabilities carousel.png

Read the blog for the latest news

Read the latest about new experiences and capabilities in the Power Automate product blog.

PA Survey Carousel Image.png

We want to hear from you!

If you are a small business ISV/Reseller, share your thoughts with our research team.

AI Builder AMA June 7th carousel (up on May 25th, take down June 8th) (1).png

'Ask Microsoft Anything' about AI Builder!

The AI Builder team invite you to ask questions and provide helpful answers at our next AMA.

Users online (1,414)