cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Dimitri-VDL Advocate III
Advocate III

JIRA Connector issue

Hey all

 

I am trying to create a Connection to JIRA in MS FLOW and PowerApps but in Flow I am getting

this:

 Something went wrong. Please try again later. 

and in PowerApps I am getting this:

 

{
  "error": {
    "code": 401,
    "message": "Please check your credentials and try again.
.... some html ....
   <title>Unauthorized (401)</title><p>Encountered a <code>&quot;401 - Unauthorized&quot;</code> error while loading this page.</p>\n                            Basic Authentication Failure - Reason : AUTHENTICATED_FAILED
    "source": "europe-001.azure-apim.net",
    "path": "choose\\otherwise",
    "clientRequestId": "0fc0ddf9-63a9-4841-8cca-e79e15e9ce34"
  }
}

Sessie-id: 6e17fb1f-a0bc-4fe0-95b8-fd2243364f13

Note that I am admin on JIRA.

The instance I am trying is:

https://jira.domainName.com

username is my account email address

and I have created an API token as well on https://id.atlassian.com/manage.

 

I am located in Belgium (Europe) so no location restrictions.

 

Any suggestions please?

 

Thank you.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Dimitri-VDL Advocate III
Advocate III

Re: JIRA Connector issue

Hi, no no, I had a case with Microsoft and a brief further description here: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps-Formerly/JIRA-connector-issue/m-p/322223#M92...

 

After investigating with Microsoft it seems that the connection to On Prem server and its authentication is not supported anymore since July and there is NO alternative ... This was the issue 🙂

 

Kind regards

View solution in original post

4 REPLIES 4

Re: JIRA Connector issue

When I had set up the Jira connector, I had to use the Jira URL of https://domainname.atlassian.net. 

 

*The Domain Name might be your company name. It's basically the root URL.

Dimitri-VDL Advocate III
Advocate III

Re: JIRA Connector issue

Hi and thank you for replying!

 

However this doesn't solve the issue.

Re: JIRA Connector issue

If that does not help, are you sure of the API token being input? Is there a mismatch between the username and the API token?

Highlighted
Dimitri-VDL Advocate III
Advocate III

Re: JIRA Connector issue

Hi, no no, I had a case with Microsoft and a brief further description here: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps-Formerly/JIRA-connector-issue/m-p/322223#M92...

 

After investigating with Microsoft it seems that the connection to On Prem server and its authentication is not supported anymore since July and there is NO alternative ... This was the issue 🙂

 

Kind regards

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MBAS Gallery 2020

MBAS Gallery 2020

Watch Microsoft Business Applications Summit sessions on-demand.

firstImage

New Ranks and Rank Icons released on April 21!

The time has come: We are finally able to share more details on the brand-new ranks coming to the Power Automate Community!

firstImage

Now Live: Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Community Summit North America

The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Top Solution Authors
Users online (7,443)