cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
kk1999
New Member

Parse JSON: Unable to add Schema

I am trying to use Parse JSON to format contents of a variable. It will not let me click on the schema section and start typing. I tried making a test flow and that works; however, even when I copy the working Parse JSON action into this flow it removed the schema section and will not allow me to insert the test. I also made a copy of the flow that I want to run and then added a Parse JSON action there, but again, it removes the schema section. It will not even allow me to "Generate from Sample."

4 REPLIES 4
DCReina
Helper II
Helper II

Hey there kk1999,

 

Can you provide screenshots of your flow, please? We'd love to help but need some additional context.

 

For example,

 

AutomateCommunityParseJSON.gif

stephdibartolo
New Member

Hello,

 

I had the exact same issue. Drove me nuts. For me, it was browser-related. I was using Internet Explorer, tried again on Edge, and it worked.

 

Hope this helps!

Stephanie

NicoleHarris
Advocate I
Advocate I

This just happened to a co-worker. The Schema box was disabled, or wouldn't let her type anything in it, when using Edge, but when she updated the same flow in Chrome, it allowed her to type it in. We even created a copy of the flow in Edge to see if it was just something with the original one, and it still wouldn't work in Edge. Worked without a problem in Chrome.

Yobeekster
Advocate I
Advocate I

The issue is that Microsoft Edge has an Extension for Power Automate. Go to Extentions, and turn it OFF. Then the schema will work.

Helpful resources

Announcements
Power Automate News & Announcements

Power Automate News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Automate community.

Power Automate Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Users online (3,231)