cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Sylv1
Helper I
Helper I

PowerAutomate not triggering on added Dataverse row

Hello Community


I need to send an email when a row is added on a certain Dataverse Table. I followed this : 

Trigger flows when a row is added, modified, or deleted - Power Automate | Microsoft Docs

The Power Automate is quite simple : 

Sylv1_0-1621335119530.png

 

I also tried with the Trigger Dataverse legacy "When a row is added." 
I'm testing adding row with a PowerApps Patch, which seems to works fine. Sending mail is Ok to. But none of my Flow is triggered after adding a row. I've also tested on a new entity with no success. 

Is there any thing i forgot ? 

Thanks a lot

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
stan_gifford
Resolver I
Resolver I

I had a similar problem. Turns out my environment was a sandbox - and I had not allowed the environment to run background processes.

 

Go to dynamics admin, select the environment and check settings.

 

Stan

View solution in original post

2 REPLIES 2
stan_gifford
Resolver I
Resolver I

I had a similar problem. Turns out my environment was a sandbox - and I had not allowed the environment to run background processes.

 

Go to dynamics admin, select the environment and check settings.

 

Stan

View solution in original post

Thank you @stan_gifford  ! 
It worked for me ! 

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Users online (3,325)