cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Tosyn_88
Level: Powered On

Send Email Condition not working!! Please help

MS Flow Issue 1.JPGMS Flow Issue 2.JPG

Hi Flow Community,

 

I am new here and i have found this to be a very useful community in terms of learning more about Flow.

 

i really would appreciate the help regarding a flow i am creating.

 

I wanted to create a Flow which would send out an Email when a document is due to be reviewed.

 

So SharePoint Document Library [review date and assignee on doc data] and then Outlook Email [when doc due date is close]

 

I managed to use the ''Reccurence'' Trigger and then ''Get File properties'' and then ''Apply to each'' and then ''If condition''

 

When i created the Flow, for some reason, i got an error saying;

Please check your account info and/or permissions and try again. Details: REST API is not yet supported for this mailbox. This error can occur for sandbox (test) accounts or for accounts that are on a dedicated (on-premise) mail server. clientRequestId: B31B0ABA-9AB7-4D5F-8F5E-1AF2CEC1FA78 serviceRequestId: 34977e26-62fe-46cc-b239-f8d9417a4507

 

I am not sure why this has happened but  here is the photo reference as well.

 

Any help would be appreciated

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support Team
Community Support Team

Re: Send Email Condition not working!! Please help

Hi @Tosyn_88,

 

The error message told that there is something wrong with the credential that you provided for the "Send an email" action of Office 365 Outlook connector. The Outlook REST API is not yet supported for your Outlook mailbox, in other words, you mailbox has not been migrated to O365 and it is still on a dedicated exchange server.

 

I have made a test on my side and don't have the issue that you mentioned. My flow's configuration as below:5.JPG

 

 

Please check if you have provided a proper Office 365 Outlook account for the "Send an email" action. In addition, please also check if your mailbox has been migrated to O365, if not, please request your Outlook administrator migrate your mailbox to Office 365.

 

More details about migrating Outloook mailbox, please check the following article:

https://support.microsoft.com/en-us/help/2798131/how-to-migrate-mailbox-data-by-using-the-exchange-a...

 

The user @mtaylor and @cj7 have faced same issue with you, please check the responses within the following threads:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Using-PowerApps/rest-api-is-not-yet-supported-for-this-mailbox/t...

 

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Flows/REST-API-not-supported/td-p/65820

 

The Staff @masisley has also made a response to this issue, please check the following thread:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Flows/REST-API-is-not-yet-supported-for-this-mailbox/td...

 

 

Best regards,

Kris

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

6 REPLIES 6
JohnMorse
Level: Powered On

Re: Send Email Condition not working!! Please help

Morning @Tosyn_88,

 

Have you pressed the ... button in the top right of the Send Email step and set up your connection yet?

 

It should ask you to sign into an account, does it let you sign in correctly?

 

Regards,

 

J

Tosyn_88
Level: Powered On

Re: Send Email Condition not working!! Please help

Good Morning @JohnMorse

 

Thank you for the response.

 

Can i ask more about the ''button'' you refer to, i'm still an amateur Flow learner so not sure.

 

JohnMorse
Level: Powered On

Re: Send Email Condition not working!! Please help

Hi @Tosyn_88,

 

Sure see below, see two points highlighted yellow.

 

Regards,

 

John

 

emailFlow.png

Tosyn_88
Level: Powered On

Re: Send Email Condition not working!! Please help

@JohnMorse

 

I have tried the suggested solution and it prompted me to sign in to my user account. After doing that, it tried to find the connection but ended up not signing in and it prompted an error;

 

Failed with error: 'Please check your account info and/or permissions and try again. Details: REST API is not yet supported for this mailbox. This error can occur for sandbox (test) accounts or for accounts that are on a dedicated (on-premise) mail server. clientRequestId: 898EE7E0-BC43-4174-BC66-45AE5831CA98 serviceRequestId: a8e9d702-db0d-467b-8c71-57801a6f571d'. Please sign in again or choose another connection.

MS Flow Issue 3.JPG

Community Support Team
Community Support Team

Re: Send Email Condition not working!! Please help

Hi @Tosyn_88,

 

The error message told that there is something wrong with the credential that you provided for the "Send an email" action of Office 365 Outlook connector. The Outlook REST API is not yet supported for your Outlook mailbox, in other words, you mailbox has not been migrated to O365 and it is still on a dedicated exchange server.

 

I have made a test on my side and don't have the issue that you mentioned. My flow's configuration as below:5.JPG

 

 

Please check if you have provided a proper Office 365 Outlook account for the "Send an email" action. In addition, please also check if your mailbox has been migrated to O365, if not, please request your Outlook administrator migrate your mailbox to Office 365.

 

More details about migrating Outloook mailbox, please check the following article:

https://support.microsoft.com/en-us/help/2798131/how-to-migrate-mailbox-data-by-using-the-exchange-a...

 

The user @mtaylor and @cj7 have faced same issue with you, please check the responses within the following threads:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Using-PowerApps/rest-api-is-not-yet-supported-for-this-mailbox/t...

 

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Flows/REST-API-not-supported/td-p/65820

 

The Staff @masisley has also made a response to this issue, please check the following thread:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Flows/REST-API-is-not-yet-supported-for-this-mailbox/td...

 

 

Best regards,

Kris

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Highlighted
Tosyn_88
Level: Powered On

Re: Send Email Condition not working!! Please help

Hi @v-xida-msft

 

Thank you for the response!!

 

I found a work around which is to use the ''email connector'' instead but this detailed feedback definitely helps identify the issue.

 

I will look into the responses and follow the advice provided.

 

Thank you loads

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

firstImage

Incoming: New and improved badges!

We've given our badges an overhaul and also added some brand new ones!

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Power Automate Community Video Gallery!

Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (4,617)