cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
james_riach
Advocate IV
Advocate IV

The template validation failed

Hello,

 

I am trying to create a simple Flow that kicks into action when a call status = Business Process Development in list A. It will then create all the relivent fields from A into list B and then finally will send an email to a user.

 

I am running into the below problem whilst trying to save the Flow:

 

The template validation failed: 'The repetition action(s) 'Apply_to_each_2' referenced by 'inputs' in action 'Send_an_email_2' are not defined in the template.'.

 

error msg.JPGcondition.JPGconditions 2.JPGemail.JPG

 

Thanks,

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
james_riach
Advocate IV
Advocate IV

Ok, so I have managed to figure out the problem. It seems that the issue was occuring due to the body of the email I was trying to send. Where I had copy and pasted the body from another flow email (similar to this one) it did not like the Dynamic Content that was already included in the body.

 

Simply I removed the content and then added it all back in again and it worked.

 

Thanks for your help 🙂

 

View solution in original post

2 REPLIES 2
v-monli-msft
Community Support
Community Support

Hi @james_riach,

 

Do you have a SharePoint list column named as "Call_x0020_Type.Value"? I'm asking this because that I found the name is really unusual. Also, from the error message, we could see that there should be an "Apply to each" feature inside the flow but I cannot see it from the screenshots. Also, what did you fill in the "To" field in send an email action?

 

Regards,

Mona

Community Support Team _ Mona Li
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
james_riach
Advocate IV
Advocate IV

Ok, so I have managed to figure out the problem. It seems that the issue was occuring due to the body of the email I was trying to send. Where I had copy and pasted the body from another flow email (similar to this one) it did not like the Dynamic Content that was already included in the body.

 

Simply I removed the content and then added it all back in again and it worked.

 

Thanks for your help 🙂

 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MPA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

PowerPlatform 768x460.png

Microsoft Learn

Check out our new Discover Your Career Path blog post series and get all the details.

Users online (1,393)