cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
james_riach
Advocate IV
Advocate IV

The template validation failed

Hello,

 

I am trying to create a simple Flow that kicks into action when a call status = Business Process Development in list A. It will then create all the relivent fields from A into list B and then finally will send an email to a user.

 

I am running into the below problem whilst trying to save the Flow:

 

The template validation failed: 'The repetition action(s) 'Apply_to_each_2' referenced by 'inputs' in action 'Send_an_email_2' are not defined in the template.'.

 

error msg.JPGcondition.JPGconditions 2.JPGemail.JPG

 

Thanks,

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
james_riach
Advocate IV
Advocate IV

Ok, so I have managed to figure out the problem. It seems that the issue was occuring due to the body of the email I was trying to send. Where I had copy and pasted the body from another flow email (similar to this one) it did not like the Dynamic Content that was already included in the body.

 

Simply I removed the content and then added it all back in again and it worked.

 

Thanks for your help 🙂

 

View solution in original post

2 REPLIES 2
v-monli-msft
Community Support
Community Support

Hi @james_riach,

 

Do you have a SharePoint list column named as "Call_x0020_Type.Value"? I'm asking this because that I found the name is really unusual. Also, from the error message, we could see that there should be an "Apply to each" feature inside the flow but I cannot see it from the screenshots. Also, what did you fill in the "To" field in send an email action?

 

Regards,

Mona

Community Support Team _ Mona Li
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
james_riach
Advocate IV
Advocate IV

Ok, so I have managed to figure out the problem. It seems that the issue was occuring due to the body of the email I was trying to send. Where I had copy and pasted the body from another flow email (similar to this one) it did not like the Dynamic Content that was already included in the body.

 

Simply I removed the content and then added it all back in again and it worked.

 

Thanks for your help 🙂

 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Users online (1,192)